Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Αγ. Παρασκευής : Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία – Μόνιμη και Σταθερή Εργασία για ΟΛΟΥΣ



Απέναντι στον εμπαιγμό, στα «ήξεις αφήξεις» της κυβέρνησης και στις δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών, όπου παραμένουν ακόμα στο επίπεδο των δεσμεύσεων, χωρίς να υλοποιούνται και οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και εργάζονται για περισσότερα από 7 χρόνια, έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, το Δ.Σ και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής απαντούν με οργάνωση και αγώνα.
 Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Δ.Σ. του Συλλόγου τους εργαζόμενους δίνοντας συνέχεια στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων που η κεντρική εξουσία στην ουσία τους τιμωρεί για την δική της ανεπάρκεια και αυθαιρεσία.
Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής αναφέρει:
                                    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1.2.2017 & ώρα 1.30μ.μ.
Ο ΣΕΔΑΠ συνεχίζει τον αγώνα του εναντίον των απολύσεων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση (1η 26.1ου -2η 29.1ου )3η τελική την Τετάρτη 1.2.2017 και ώρα 13.30 μ.μ.με αίτημα την παραμονή στην εργασία των εργαζομένων που εργάζονται εδώ και 7 χρόνια στο Δήμο Αγίας Παρασκευής μέσω της διαδικασίας των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, και κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις των “αρμοδίων” να μείνουν στο δρόμο. Θυμίζουμε ότι αφορά έναν μικρό αριθμό εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και εργάζονται σε λίγους Δήμους όπως στην Πετρούπολη, Αγ. Παρασκευή τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης κ.α.
Μέχρι τώρα ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής και σε συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης, έχουμε πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 18/5/2016, στην ΠΕΔΑ όπου και ελήφθη ομόφωνη απόφαση στήριξης στις 20/5/2016, αλλά και στην ΚΕΔΕ όπου και εκεί έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση καθώς και ψήφισμα συμπαράστασης από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ στις δουλειές τους, το οποίο και η Δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, με την ενέργεια της απόλυσης στην οποία προχώρησε στις 30/9/2016.
Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων που έγιναν στον Δήμο μας (22-29/9) με αίτημα την ανάκληση της συγκεκριμένης απόλυσης, πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία και με το Δήμο Πετρούπολης και την ΠΟΕ – ΟΤΑ , συνάντηση στις 26/9/2016 με τον διευθυντή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κο Γεωργαντά και παράσταση διαμαρτυρίας στις 29/9/2016 στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου λάβαμε για μία ακόμη φορά «διαβεβαιώσεις» ότι το ζήτημα θα επιλυθεί εντός διμήνου.
Το ζήτημα θα επιλυθεί μόνο με πολιτική λύση, επομένως θα πρέπει άμεσα να τελειώσει θετικά για τους εργαζόμενους με ευθύνη του υπουργείου, από ότι απάντησε και ο ίδιος ο υπουργός Χ. Βερναρδάκης στη βουλή μετά από ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη.
Το δίμηνο πέρασε, οι υπουργοί διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλο και λύση δεν δόθηκε, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι η πρώτη προσπάθεια για να κατατεθεί η τροπολογία στην βουλή πριν τα Χριστούγεννα απέτυχε, καθότι προσέκρουε στο άρθρο 103 του Συντάγματος.
Εμείς ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε ένα πράγμα πολύ καλά από την ιστορία, ότι τίποτε δεν μας χαρίζεται. Η εργατική τάξη κατέκτησε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα, μόνο με αγώνες.
Στο πλαίσιο της δράσης μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και να παρακολουθούμε τις απολύσεις και των επόμενων συναδέλφων μας (14 εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς), συντονίζουμε την προσπάθεια μαζί με τα σωματεία των άλλων Δήμων που έχουν εργαζόμενους στους προσωρινούς πίνακες ώστε επιτέλους να δοθεί σύντομα λύση.
Δεν συναινούμε στην εύκολη λύση της αντικατάστασης του δικαιώματος στην Μόνιμη και Σταθερή εργασία με ευέλικτες μορφές εργασίας των 2μηνων , 8μηνων ,ΕΣΠΑ κλπ . Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα σε αυτό , είναι ότι υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες των δήμων , και ωφελούνται οι «θεσμοί» και το κέρδος του κεφαλαίου εις βάρος των εργαζομένων.
Πάγια θέση του ΣΕΔΑΠ είναι η Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν σε στην εργασία τους γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και ταυτόχρονα να προχωρήσουν και οι προσλήψεις των εργαζομένων που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι ανάγκες του Δήμου σε εργατικό προσωπικό είναι μεγάλες και κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Όλοι είμαστε απαραίτητοι
Για να συζητήσουμε όλο το περαιτέρω πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων και για να επανακαθορίσουμε την στάση μας ενόψει των εξελίξεων και των γεγονότων έως και σήμερα, αλλά και για να προσδιορίσουμε στο μέγιστο την δυναμική μας ώστε να αποτρέψουμε τις ενδεχόμενες απολύσεις των συναδέλφων των ΠΑΙΣΔΑΠ που καραδοκούν από μέρα σε μέρα, σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση, την τρίτη κατά σειρά, την Τετάρτη 1.2.2017 και ώρα 1,30μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Για την Διοίκηση του Σωματείου
Η Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας          
Τζανίνη Στέλλα                  Αγιοβλασίτης Ζαχαρίας

δημοσίευσε ...