Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζει την αυταρχική τακτική των πειθαρχικών διώξεων – ποινών ο Δήμαρχος Αλίμου


Ερωτηματικά εγείρουν οι συνεχείς αναφορές και πειθαρχικές διώξεις του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη  κατά εργαζομένων – συνδικαλιστών του δήμου.
Τελευταίο «θύμα» της αυταρχικής συμπεριφοράς του Δημάρχου Αλίμου είναι ο εργαζόμενος  Κώστας Γερμανός, του οποίου με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς(2-1-2017) του επέβαλλε πρόστιμο αποδοχών πέντε (5) ημερών. Η κατηγορία ήταν ότι ως πρόεδρος της επιτροπής ταμειακού ελέγχου της περιόδου 2012-2015 που είχε συσταθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, του ζητήθηκε να παραστεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ., για να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε και εκείνα να αποφασίσουν για τις περεταίρω ενέργειες.
Όπως φαίνεται όμως, δεν του έφτανε του Δημάρχου μόνο αυτή η ποινή στο συνάδελφο – συνδικαλιστή, αλλά συνέχισε την αυθαιρεσία του και στις ημέρες αδείας που αποτελούσαν υπόλοιπο αδείας από το έτος 2016, όπου με εκδικητικό τρόπο του αφαίρεσε 14 ημέρες κανονικής άδειας.

Με την επισήμανση ότι εκτός της προαναφερθείσας πειθαρχικής ποινής εκκρεμούν και άλλες παρόμοιες πειθαρχικές διώξεις κατά εργαζομένων  που έχουν συνδικαλιστική δράση και αντιδρούν στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής Αλίμου. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά και τις πειθαρχικές διώξεις κατά δημοτικών αστυνόμων που χωρίς να είχε συσταθεί νόμιμα υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας διώχθηκαν πειθαρχικά οι εργαζόμενοι, γιατί «τόλμησαν» να διατυπώσουν εγγράφως την άποψή τους.

Ο Δήμαρχος Αλίμου έχει επιλέξει το δρόμο του αυταρχισμού προκειμένου να εκφοβίζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους. Ανάλογα έπραξε και κατά της κ. Ελένης Μπελιά, μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκει στην αντιπολίτευση, όπου για το σοβαρό προσωπικό πρόβλημα υγείας της που την ανάγκασε να απουσιάσει για ένα χρονικό διάστημα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με απαράδεκτες και μικρόψυχες ενέργειες που φανερώνουν και την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής του κ. Κονδύλη, βρέθηκε απολογούμενη  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις δικαιολογημένες απουσίες της.

Ο Δήμαρχος Αλίμου είναι ξεκάθαρο ότι έχει στραφεί κυρίως εναντίων των συνδικαλιστικών στελεχών του «ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου», αλλά και άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων, γιατί τολμούν να έχουν φωνή, να μάχονται και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Γιατί ανατάραξαν τα «ήρεμα νερά» που είχαν επιβάλλει οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές στο Δήμο το προηγούμενο διάστημα, βάζοντας «πλάτη» στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία του Δημάρχου.

Γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος Αλίμου ότι έχουν κατατεθεί δύο αγωγές για την οικονομική διαχείριση του ταμείου. Ποιους προσπαθεί να τρομοκρατήσει με τις πειθαρχικές διώξεις ο κ. Κονδύλης; Αυτούς που προσπαθούν και παλεύουν για την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση του ταμείου του Συλλόγου; Αυτούς που απολογούνται στους εργαζόμενους για τις ενέργειες τους και όχι σε αυτόν;

Μήπως τελικά θέλει να καλύψει τους «κολλητούς» του, που δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι υπέρ των πειθαρχικών διώξεων - ποινών κατά συναδέλφων τους; Αυτούς που ελέγχονται για τα πεπραγμένα τους και είχαν την ιδιότητα του προέδρου και του ταμεία του Συλλόγου ταυτόχρονα, παρά το ασυμβίβαστο; Αυτούς με τους οποίους συμφώνησε ότι μέρος του εκδικασθέντος ποσού του επιδόματος των 176ευρώ που ήταν να λάβουν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι, δόθηκε για να πληρωθεί εξωτερικό συνεργείο επισκευής και συντήρησης οχημάτων του Δήμου; Αυτούς που έχει τοποθετήσει αναξιοκρατικά με ανάθεση σε θέση ευθύνης για να τους έχει υποχείρια του και να «κυνηγούν» μαζί τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους;

Για την συνεχιζόμενη αυταρχική και αυθαίρετη τακτική της Δημοτικής Αρχής Αλίμου ευθύνη φέρει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) που με τη στάση της αφήνει στο απυρόβλητο τη δημοτική αρχή, είτε γιατί για κάποιους ο Δήμαρχος είναι πολιτικός τους φίλος είτε γιατί για κάποιους άλλους οι εμπλεκόμενοι συνδικαλιστές είναι ψηφοφόροι τους.

Θα συνιστούσαμε στους συναδέλφους της ΣΥΝ.ΑΝ να μην εκτίθενται, βάζοντας πλάτη σε άτομα που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αξίες και την ανιδιοτέλεια που πρέπει να διακρίνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει όλους τους συναδέλφους που αναίτια, αυταρχικά και αυθαίρετα διώκονται από την Δημοτική Αρχή και καλεί το Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να σταματήσει όλες τις πειθαρχικές διώξεις και να πάρει πίσω τις εκδικητικές ποινές που έχει επιβάλει με την «λογική» του, «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Καλούμε τέλος τις υπόλοιπες παρατάξεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ να παραμερίσουν τα μικροπαραταξιακά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και να πάρουν άμεσα θέση στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση που επιχειρεί ο Δήμαρχος Αλίμου στους εργαζόμενους.

                                                                                    ΜΕΤΑ – ΟΤΑ / Γενάρης 2017

δημοσίευσε ...