Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πιο κυβερνητικός …πεθαίνεις !!!



Τον είδαμε να επιχειρεί να διαλύσει την συνδικαλιστική μας παράταξη επειδή εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες μας αυτόνομα χωρίς κομματικές εντολές, υπερασπίζοντας τις αρχές και τις θέσεις του ΜΕΤΑ για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Επειδή εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την οποία ο ίδιος στηρίζει.
Τον ακούσαμε στα συνέδρια της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκπροσωπώντας τη νέα κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη, να ωραιοποιεί τα νέα μνημονιακά μέτρα και να τα συγκρίνει με τα βάρβαρα και αντεργατικά παλαιά, υιοθετώντας την κυβερνητική φρασεολογία και επιχειρηματολογία. Να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους στη λογική της ανάθεσης και του «αναγκαίου κακού».
Τον βλέπουμε και ως δημοτικό σύμβουλο παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ να εναντιώνεται και στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας. Δείχνοντας δήθεν να μην γνωρίζει γίνονται πλειστηριασμοί και ότι τα κινήματα είναι αυτά που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο ανατρέποντας τους, πράγμα που η κυβέρνηση που στηρίζει για να παρακάμψει τα κινήματα επινόησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι οι νεόκοποι κυβερνητικοί συνδικαλιστές που επιχειρούν να αντικαταστήσουν το παλαιό κατεστημένο της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, είναι το ίδιο επικίνδυνοι και με τη στάση τους μόνο πίσω μπορεί να φέρουν το συνδικαλιστικό κίνημα.
Διαχωρισμός στην πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης δεν γίνεται, καλά και κακά μνημόνια που εμφανίζει ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν υπάρχουν, αλλά πρωτίστως δεν υπάρχει διαχωρισμός στην φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη και να καταδικάσουν τα νέας κοπής συνδικαλιστικά δεκανίκια της κυβέρνησης, που καπηλεύονται το όνομα της ΑΣΚ-ΟΤΑ (τη σημερινή μετεξέλιξη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ), η οποία υπήρξε πάντα ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, ενάντια στον παραγοντισμό και στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Επιπλέον, αποτελεί προσβολή στην ιστορία και στα συνδικαλιστικά στελέχη της να χρησιμοποιούν τον τίτλο της οι συγκεκριμένοι «πρόθυμοι». Στόχος τους είναι η διατήρηση στην εξουσία του πολιτικού τους φορέα, με κάθε τίμημα για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τη νεολαία, την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και του λαού της.
Καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συσπειρωθούν και να ενδυναμώσουν το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ παλεύοντας για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που εξυπηρετούν το κεφάλαιο, που καταργεί τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας και κατεδαφίζει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των εργολάβων.


«διαφωτιστικό» το δημοσίευμα «Ανεπίτρεπτο: Δημοτικός σύμβουλος που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών»


δημοσίευσε ...