Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου.



Ο «χορός» των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), για την υγιεινή και ασφάλεια καθώς και για τις συνθήκες εργασίας, έχει ανοίξει και σε αυτό ευθύνονται οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εγκληματικά αδιαφορούν και προσπαθούν να βγάλουν «από τη μύγα ξύγκι», μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η «μύγα» είναι εργαζόμενοι.
Η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις έκοβαν πόρους από τους Δήμους για να αποπληρώνουν το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους δανειστές, βρίσκουν να συμπιέζουν ακόμα περισσότερο το κόστος εργασίας και να αφαιρούν δικαιώματα από τους εργαζόμενους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Ρόδου όπου η δημοτική αρχή στο αίτημα των εργαζομένων για τα αυτονόητα, παραδέχτηκε ότι τα τελευταία έξι χρόνια δεν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, λέγοντας μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών ότι: «Η πρότασή μου είναι να γίνει δεκτή η παροχή ατομικής προστασίας σε είδη ρουχισμού για κάποιους εργαζόμενους του δήμου. Όσον αφορά τα άλλα δύο αιτήματα,(γάλα – υπόλοιπα ΜΑΠ) είναι αρνητική. Άλλωστε, τα τελευταία έξι χρόνια δεν υπήρχαν ανάλογες πιστώσεις γι αυτά τα αιτήματα»!!!
Στην ίδια απαξιωτική κατεύθυνση κινείται και η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου όπου επί σειρά ετών αρνείται να παρέχει τα Μ.Α.Π και το γάλα στους εργαζόμενους, ενώ καθημερινά οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργάζονται με απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και κυρίως την ζωή τους. Έπρεπε να τραυματιστεί συμβασιούχος εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου για να διανείμει στους δικαιούχους εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή από ένα ζευγάρι γάντια, θεωρώντας ότι έτσι έπραξε το καθήκον της απαξιώνοντας ακόμα και τη νομοθεσία που προβλέπει μια σειρά Μέσων Ατομικής Προστασίας ανάλογα την ειδικότητα, ένα λίτρο φρέσκο γάλα, προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, εμβόλια και κατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Περισσότερο όμως η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου πέρα της νομοθεσίας, απαξιώνει την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και εντέλει την ίδια τους τη ζωή, γράφοντας όπως φαίνεται στα παλαιότερα των υποδημάτων της την δραματική αύξηση των ατυχημάτων – δυστυχημάτων στον κλάδο εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ζωή όμως των εργαζομένων δεν παζαρεύεται και δεν μπαίνει στη μέση των σχεδιασμών της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών που επιχειρούν να απαξιώσουν τις υπηρεσίες των Δήμων και να τις οδηγήσουν στα χέρια ιδιωτών.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου που συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντα τους υπερασπίζοντας τα δικαιώματα τους για υγιεινή, ασφάλεια και κατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή Ζωγράφου όπως και όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταματήσουν να παίζουν με την υγεία, την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων. Να προχωρήσουν στην άμεση παροχή των Μ.Α.Π, του γάλακτος, στην εφαρμογή προληπτικής ιατρικής και εμβολιασμών καθώς και στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού με την κατάλληλη συντήρηση.
Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!
Ο αγώνας συνεχίζεται …
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
Η ανακοίνωση σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...