Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Εξετάστηκε το γάλα που μας δίνουν ...



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά τα παράπονα που δεχθήκαμε από συναδέλφους για την ποιότητα του φρέσκου γάλακτος που διανέμεται καθημερινά στους δικαιούχους εργαζόμενους, το Δ.Σ. προχώρησε άμεσα στην αναζήτηση του ασφαλέστερου τρόπου εξέτασης της καταλληλότητας και της ποιότητας του συγκεκριμένου γάλακτος.
Κατόπιν της αναζήτησης, καταλήξαμε και ήρθαμε σε επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου ακολουθώντας στο ακέραιο τις οδηγίες που μας δόθηκαν σχετικά με την συσκευασία και αποστολή δείγματος, προκειμένου να μην αλλοιωθεί κατά την μεταφορά του από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη, στείλαμε αυθημερόν στο Πανεπιστήμιο ένα λίτρο φρέσκο γάλα από την καθημερινή ποσότητα που παραδίδεται στο χώρο εργασίας μας.
Αφού το δείγμα εξετάστηκε από τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λάβαμε την ακόλουθη απάντηση:
«Σας ενημερώνουμε ότι το Γάλα Μανδρέκας βρέθηκε φυσιολογικό ως προς τα οργανοληπτικά, φυσικοχημικά και μικροβιολογικά του χαρακτηριστικά».
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μετά από παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη και την σύμφωνη γνώμη του, έχουμε έρθει σε επαφή με τον τεχνικό ασφαλείας για την κατάθεση έκθεσης προκειμένου να συμπεριληφθούν στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και Μέσα που δεν προβλέπονται από την Σύμβαση αλλά είναι απολύτως αναγκαία για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, όπως λιντζεράδες (οδηγών), φόρμες εργασίας, μπουφάν για την αντιμετώπιση του ψύχους κλπ.
Η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τα Μ.Α.Π. και το γάλα δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από διάφορους νέο-παραγοντίσκους «συνδικαλιστές» και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μετατρέπονται σε «δωράκια» ιδιωτών – εργολάβων.
Χωρίς φανφαρονισμούς και δεκαρολογίες το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεχίζει να υπερασπίζει τα αποδεκατισμένα από τις μνημονιακές πολιτικές δικαιώματα των εργαζομένων και να διεκδικεί την αποκατάσταση και διεύρυνση αυτών που αυταρχικά και βίαια κατάργησαν οι μνημονιακοί υπηρέτες των «θεσμών» και του κεφαλαίου.
Η συσπείρωση των εργαζομένων στο Σωματείο και η ενότητα, μας κάνει πιο δυνατούς, πιο μαχητικούς πιο διεκδικητικούς.
Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΕΡΓ/ΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πειραιάς,27/1/2016
Το έγγραφο της ανάλυσης του γάλακτος ΕΔΩ

δημοσίευσε ...