Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Η απαξίωση, η ειρωνεία, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός περισσεύει στη Δημοτική Αρχή του κ.Μώραλη.


 

Παρέμβαση πραγματοποίησε το ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Φλεβάρη 2024.

Κύρια αιτία της παρέμβασης ήταν η απόλυση εργαζόμενου συμβασιούχου με προβλήματα υγείας αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η δημοτική αρχή του κ. Μώραλη στους εργαζόμενους του δήμου Πειραιά, από τις απλήρωτες υπερωρίες, την μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και την καταβολή των ΜΑΠ παρελθόντων ετών σε χρήμα, καθώς και η πρόθεση της να εγκαταστήσει κάμερες βιντεοπαρακολούθησης στο αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα 45 για να επιτηρεί τους εργαζόμενους, θίγοντας τα προσωπικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Αντί επιχειρημάτων και λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τζεφεράκος και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας το μόνο που είχαν να αντιτάξουν ήταν απαξίωση, ειρωνεία και αλαζονεία διανθισμένη με μπόλικο αυταρχισμό. Προσπάθησαν επίμονα να παρουσιάσουν μια ιδεατή κατάσταση, αλλά οι πράξεις και η πολιτική που εφαρμόζουν τους διαψεύδει παταγωδώς και οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν πολύ καλά.


 

Η φραστική επίθεση και οι χαρακτηρισμοί που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΟΜΕΔΠ Βασίλης Γκιτάκος, σχεδόν από το σύνολο των μελών της δημοτικής αρχής, αλλά και ο μεγάλος εκνευρισμός του δημάρχου Πειραιά, κατέδειξαν την εναντίωση τους στους εκπροσώπους των εργαζομένων που δεν μπορούν να ελέγξουν. Η μεγάλη τους αλαζονεία και έπαρση δεν τους αφήνουν να κατανοήσουν ότι όπως τους ίδιους τους εκλέγουν οι δημότες έτσι και την διοίκηση του ΣΟΜΕΔΠ την εκλέγουν οι εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έδειξε να θίχτηκε ο κ. Γιάννης Μώραλης, όταν ο πρόεδρος του ΣΟΜΕΔΠ καταλόγισε στην  δημοτική αρχή ότι βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία, την ασφάλεια ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων. Αυτό όμως το καταμαρτυρούν οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του αμαξοστασίου που η δημοτική αρχή τον έχει μετατρέψει σε απέραντη χωματερή. Αδιάψευστοι μάρτυρες της πολιτικής που εφαρμόζει η δημοτική αρχή του κ. Μώραλη και βάζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο ζύγι κόστους – οφέλους είναι οι εργαζόμενοι που και έχουν να πάρουν ΜΑΠ πάνω από μία τριετία αγοράζοντας από την τσέπη τους αυτά που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τους χορηγήσει.

Αυτά που διαβεβαίωνε ο δήμαρχος Πειραιά στο δημοτικό συμβούλιο, ότι σε όλους τους εργαζόμενους καταβάλλονται κανονικά οι υπερωρίες να πάει να τα πει στους εργαζόμενους στη «γέφυρα» που έχουν να πληρωθούν υπερωρίες από τον περασμένο Οκτώβριο και είναι αμφίβολο αν θα τις πάρουν όλες ή ποιους μήνες τελικά θα πάρουν. Ότι τα ΜΑΠ δίνονται κανονικά στους δικαιούχους να τα πει στους εργαζόμενους στη «μάντρα» του Ηλεκτρολογικού που έχουν να πάρουν ΜΑΠ από το 2021. Αυτοί Ξέρουν !!! 

 


Κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, εκφοβισμού και τρομοκράτησης του Σωματείου μας από την δημοτική αρχή Πειραιά, πέφτει στο κενό. Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό.     

Είναι γελασμένη η δημοτική αρχή Πειραιά  αν νομίζει ότι με τέτοιου είδους ενέργειες σαν αυτές που χρησιμοποίησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα περιορίσουν ή θα ελέγξουν τη δράση του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ).

Όλες και όλοι στην απεργία, αύριο Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 9.30 π.μ. και στην προσυγκέντρωση του ΣΟΜΕΔΠ στην Πλατεία Κάνιγγος – Αθήνα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



 

δημοσίευσε ...