Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: ΑΠΕΡΓΙΑ 26 Σεπτεμβρίου με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα, έχουμε ήδη αναφερθεί ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να αντιδράσει. Δεν έχει κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε έναν κηρυγμένο πόλεμο από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Με τακτικισμούς και περιοδικές αφυπνίσεις λίγο πριν ψηφιστούν κάθε φορά τρομακτικές αποφάσεις, δε μπορείς να περιορίσεις τις απώλειες, πόσο δε να δημιουργήσεις ικανές αντιστάσεις για να δώσεις τη μάχη νικηφόρα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι καιρός να αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική και τακτική. Πρώτον γιατί τα μέτρα δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Δεύτερον γιατί πρέπει να πιστέψει ότι τίποτα δεν έχει χαθεί και δε μπορεί να τρέχει πίσω από τα μέτρα που εξαγγέλλονται κάθε φορά.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση για μια ακόμη φορά πρότεινε να κερδηθεί γρήγορα ο χαμένος χρόνος. Υποστηρίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να βγει μπροστά και να αναζωογονήσει και να κινητοποιήσει την κοινωνία.

Η απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Σεπτεμβρίου που αποφασίσθηκε, πρέπει να είναι η απαρχή μιας δράσης που θα κλιμακωθεί και όχι άλλο ένα πυροτέχνημα- απάντηση στα μέτρα που κάθε φορά εξαγγέλλονται.

Επιμένουμε στο συνολικό συντονισμό με άλλους φορείς που πλήττονται και αντιδρούν. Προτείναμε πολλαπλά οργανωτικά μέτρα και σύσκεψη με όλες τις ομοσπονδίες. Η ΓΣΕΕ να μπαίνει ομπρέλα σε όλους τους επιμέρους κλάδους πριν αλλά και μετά την απεργία έτσι που να τροφοδοτούνται συνεχώς ο αγώνας της κοινωνίας για την κατάργηση του μνημονίου και την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού.

Βασικοί πυλώνες της αντίστασης μας πρέπει να είναι:
-Η μάχη για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία που σήμερα ακρωτηριάζεται με σειρά αντισυνταγματικών μέτρων, πχ κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, νομοθετική επιβολή διατίμησης της εργασίας και ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία.

-Η αντιμετώπιση της προπαγάνδας της κυβέρνησης από το συνδικαλιστικό κίνημα για τη δήθεν αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα των μέτρων που παίρνει υπέρ της οικονομία ς και της κοινωνίας

Ήρθε η ώρα της αντίστασης σε αυτόν τον παραλογισμό. Ήρθε η στιγμή που οι εργαζόμενοι πρέπει να αποτινάξουν το φόβο και την τρομοκρατία που τους επιβάλλουν και να βάλουν φρένο στην πολιτική καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού να δώσει όραμα και ελπίδα ξανά στους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει στην κατεύθυνση της πλήρους ανατροπής της ανάλγητης πολιτικής των μνημονίων και όσων την υπηρετούν.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!


δημοσίευσε ...