Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτή Πολή: Ο Καμίνης δρομολογεί ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής

Επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον οποίο και καταγγέλλει «γι’ αυτή την απίστευτη υποκρισία», εξαπολύει με δελτίο Τύπου η Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη με αφορμή την κατάληψη του Δημοτικού Βρεφοκομείου της πόλης από εργαζόμενους και πρώην συμβασιούχους.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης:

Σήμερα το πρωί, τα σωματεία εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών μαζί με πρώην συμβασιούχους, προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του Βρεφοκομείου, αντιστεκόμενοι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του βρεφοκομείου λόγω των μεγάλων κενών σε προσωπικό, και στη μεθοδευόμενη ιδιωτικοποίησή του. Η δημοτική αρχή έσπευσε να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, ζητώντας συγνώμη από τους γονείς για τα προβλήματα σίτισης που παρατηρήθηκαν.

Από τη μεριά μας, ως Ανοιχτή Πόλη θέλουμε να καταγγείλουμε το δήμαρχο κ. Καμίνη γι’ αυτή την απίστευτη υποκρισία. Ο κ. Καμίνης είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τη διόγκωση των προβλημάτων του βρεφοκομείου, καθώς αφήνει εκατοντάδες παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών του δήμου λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό, ενώ έχει εγκαταλείψει κυριολεκτικά τη συντήρηση των κτηρίων και την απαραίτητη κατασκευή νέων χώρων. Στόχος αυτής της πολιτικής είναι η σταδιακή απαξίωση του δημοτικού βρεφοκομείου προκειμένου να δικαιολογήσει τη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής. Δε δίστασε, μάλιστα, να αποπέμψει από το ΔΣ του Δ.Β.Α. δύο μέλη της παράταξής του επειδή προσπάθησαν να λύσουν τα προβλήματα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο «κοινωνικός αυτοματισμός» μεταξύ γονέων και εργαζομένων στο βρεφοκομείο είναι μέρος ενός σχεδίου, ώστε να στραφεί η προσοχή των δημοτών στην απαράδεκτη μνημονιακή πολιτική της δημοτικής αρχής.

Η Ανοιχτή Πόλη, αλληλέγγυα προς τους εργαζόμενους και τους γονείς, θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της Αθήνας για δημόσιους παιδικούς σταθμούς, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου. Τέλος, θα κάνει κάθε προσπάθεια για έναν κοινό αγώνα δημοτών και εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων για την σημερινή συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν. 


Πηγή : left.gr 

δημοσίευσε ...