Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ προς την Εκτελεστική Επιτροπή

Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένη και χαρακτηρίζεται από νέα ποιοτικά στοιχεία όπως:

• Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε νέους χώρους εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.

• Η συμμετοχή των απεργών σε οργανωμένα μπλοκ πολλών σωματείων και ομοσπονδιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

• Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και πολιτών. που μπορεί να μην ήταν ούτε μέλη συνδικάτων, με πολλούς από αυτούς να παραμένουν στο πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος της διαδήλωσης.

• Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων πολλών χρόνων.

• Η πολύπλευρη συμμετοχή από την πλευρά των κοινωνικών συμμαχιών, από εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, επιστημονικούς συλλόγους, κινήματα πόλης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης ήρθε να επιβεβαιώσει τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν και μένουν αναξιοποίητες αλλά και τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, να ενταχθούν σε ένα σχέδιο αναβαθμισμένων κινητοποιήσεων, που θα έχουν διάρκεια και θα δίνουν τη δυνατότητα με την πολυμορφία των δράσεων που θα επιλέγονται κάθε φορά, να συμμετέχουν όλο και πλατύτερα στρώματα των εργαζομένων.

Αν σωστά λέγεται ότι η ηγεσία θα πρέπει να βρίσκεται έστω μερικά βήματα μπροστά από τις διαθέσεις των εργαζομένων, τότε η χθεσινή κινητοποίηση μας δεσμεύει όλους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Για τους λόγους αυτούς:

Ζητάμε να προχωρήσουμε σε άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για συζήτηση και απόφαση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας και άλλες μορφές δράσης, με το πρώτο βήμα αντίδρασης να οργανώνεται με την ανακοίνωση του πακέτου των μέτρων.

Πεπές Ζώης, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ
Κολλάς Ανδρέας, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ
Βασιλόπουλος Θάνος, Μέλος Δ.Σ. ΓΣΕΕ
Γαβρίλης Γιώργος, Μέλος Δ.Σ. ΓΣΕΕ

27-9-2012

δημοσίευσε ...