Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πως θα γίνεται η επιστροφή των χρημάτων που δίνουμε για τα φάρμακα

"κλεμμένο" από : askota.gr
Τα θέματα υγιειονομικής περίθαλψης είναι απ' τα πρώτα που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές. Η υγεία, η παιδεία και η πρόνοια θεωρούνται βαρύδια από τις νεοφιλέλευθερες πολιτικές.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά ακόμη και για τις πιο απλές επεμβάσεις. Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε κάθε μήνα για την υγειονομική περίθαλψη και περίθαλψη δεν έχουμε.

Ένας εργαζόμενος πχ στους ΟΤΑ αν παίρνει 1.000€ μικτά, μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές, πληρώνει 25,5€ ο εργαζόμενος και 125,5€ ο εργοδότης στον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για περίθαλψη.

Και οι εσωτερική τρόικα συνεχίζει να μας δουλεύει! Οι εργαζόμενοι για να δούνε άσπρη μέρα, για να μην πεθάνουμε κάποια στιγμή στο δρόμο πρέπει να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Πρέπει να τους ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!

Ακολουθεί το σημείωμα από τα "Φορολογικά Νέα"
Από 1 Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας αποφάσισαν να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων που πλέον ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ. Ήδη, χιλιάδες ασφαλισμένοι σε πολλούς νομούς της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο της δαπάνης των φαρμάκων θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να εφησυχάσει τους ασφαλισμένους για την επιστροφή των χρημάτων από την δαπάνη αγοράς των φαρμάκων. Η μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αναμέμεται να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει και οι γιατροί.
Πώς θα επιστραφούν τα χρήματα:

Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1.Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ).

2.Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.

3.Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)

Ο ΕΟΠΥΥ θα αποδίδει το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό πάνω στην συνταγή.

Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η τήρηση τραπεζικού λογαριασμού, οι υπηρεσίες συνεχίζουν να αποδίδουν δαπάνες με τις μέχρι σήμερα διαδικασίες τους.

Πότε ακριβώς θα πάρουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματα τους;

Η καθυστέρηση κάποιων μηνών ίσως να θεωρείται δεδομένη, αν ληφθεί υπόψη η τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ αλλά και η γραφειοκρατική διαδιακσία που απαιτείται γαι την απόδοση της δαπάνης.

δημοσίευσε ...