Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Δ.Ε.Θ. αρχίζουμε το τέλος τους πριν φέρουν το δικό μας !!!

Αφού δεν τόλμησαν να διαπραγματευτούν με την τρόικα, οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί το 'ριξαν στη μεταξύ τους διαπραγμάτευση, προφανώς για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Τα όσα αποφάσισαν και θα ανακοινώσουν στην τρόικα τις επόμενες ημέρες στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης. Δεν τα είπαν προεκλογικά ούτε περιλαμβάνονται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η πολιτική απονομιμοποίηση συνδυαζόμενη με τις κοινωνικές αντιδράσεις συνιστά την "αχίλλειο πτέρνα" της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί ως άλλοθι για τα σκληρά μέτρα την πίεση της τρόικας και, ξανά, τον "μπαμπούλα" εξόδου της χώρας από το ευρώ. Να σημειωθεί ότι, μετά την επίσκεψή του στη Μέρκελ, τα "παπαγαλάκια" του ευρωπαϊκού Τύπου αυτομάτως άρχισαν να διαπιστώνουν ότι "βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα" και "απομακρύνεται ο κίνδυνος της δραχμής"!

Τις επόμενες μέρες η τρόικα θα ξαναπαίξει τον σκληρό ρόλο της. Δεν θα δώσει το "ok" για τη δόση του δανείου αν προηγουμένως δεν έχουν ψηφιστεί τα αντικοινωνικά μέτρα. Το Μνημόνιο όμως δεν βγαίνει και οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωζώνης δεν είναι έτοιμοι να επιβραβεύσουν με "δωράκια" την κυβέρνησή τους. Οι μείζονες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης σπρώχνονται για μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Μέχρι τότε η τρόικα εσωτερικού πρέπει να δίνει συνεχείς εξετάσεις. Το πιθανότερο είναι να αναγκαστεί να καταθέσει κι άλλο πακέτο...

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί "ινκόγκνιτο" τη Θεσσαλονίκη. Θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μεταπολιτευτικά που δεν θα μιλήσει για την ανάπτυξη. Επ' αυτού τουλάχιστον είναι ειλικρινής... Θα είναι όμως εκεί οι εργαζόμενοι με τα συλλαλητήριά τους. Πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά, ανεβαίνουν οι στροφές στην κοινωνία.

Δεν θα πέσει η κυβέρνηση ως "ώριμο φρούτο". Η μάχη που έδωσε το ευρωπαϊκό κατεστημένο τον Ιούνιο δεν ήταν για λίγους μήνες. Η επιλογή της τρόικας εσωτερικού είναι στρατηγική επιλογή. Οι αντιφάσεις της όμως είναι μεγάλες και η κοινωνική συναίνεση ανύπαρκτη, γι' αυτό οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να αποδειχτούν απρόσμενες.

Η αναμέτρηση αρχίζει.

Πηγή : avgi.gr / 2-9-2012

δημοσίευσε ...