Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτό που δεν κάναμε χτες, πρέπει να το κάνουμε σήμερα

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που μας προέκυψε μετά τις εκλογές συνεχίζει ακάθεκτη το νεοφιλελεύθερο έργο της προηγούμενης, βάζοντας πολύ γρήγορα στην άκρη τους όρους διαπραγμάτευση, απαγκίστρωση και ανάπτυξη που προεκλογικά χρησιμοποιούσε για να υφαρπάξει ανήθικα τον ψήφο του ελληνικού λαού.

Οι επικοινωνιακές «συμπονετικές» διαφοροποιήσεις που εκστομίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων ή τα στελέχη που την στηρίζουν δεν είναι τίποτε άλλο από μια κακοστημένη παράσταση που δίνουν μπροστά στις κάμερες για να «ναρκώσουν» τον φτωχό λαό και να μπήξουν ακόμα περισσότερο το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Το πακέτο των μέτρων των 11,9 δις, αν τελικά παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, ίσως τελικά πράγματι, αποδειχθούν και τα τελευταία μέτρα για πάρα πολλούς εργαζόμενους εφόσον δεν θα υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα από τη στιγμή που θα μας τα έχουν πάρει ΟΛΑ. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πληροφορίες που καθημερινά τεχνηέντως διαρρέουν προκειμένου να συνηθίζουμε τη νέα καταστροφική κατάσταση.

Ειδικότερα για τους εργαζόμενους στους Δήμους, στο πακέτο των νέων μέτρων συμπεριλαμβάνονται:

• Συγχώνευση και κατάργηση στις επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου

• Ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων.

• Κατάργηση του πενιχρού δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας που μας απέμεινε.

• Εξορθολογισμού του μισθολογίου με μείωση του πρωτοδιόριστου υπαλλήλου, γεγονός που θα επιφέρει μειώσεις σε όλη τη μισθολογική κλίμακα.

• Εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας ή όπως αλλιώς βαφτιστεί που στην ουσία είναι απόλυση.

• Μειώσεις μισθολογικών δαπανών, η οποία μείωση θα έρθει κι αυτή μέσω των απολύσεων.

• Μείωση στο εφάπαξ (μέχρι την κατάργηση).

• Μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

• Αύξηση των χρόνων εργασίας από 15 σε 20 προκειμένου ο εργαζόμενος να δικαιούται την ελάχιστη σύνταξη.

• Μειώσεις στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη εφαρμόζοντας ακόμα και πλαφόν στην ασθένεια.

• Νέες μειώσεις στους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ

• Μείωση κατά 50% του επιδόματος θέσης – ευθύνης των προϊσταμένων διευθύνσεων.

• Κατάργηση της προσωπική μισθολογικής διαφοράς

Ενώ τελευταία μας προέκυψε και η κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και του 8ωρου, βεβηλώνοντας ακόμα και την μνήμη αυτών που έχυσαν το αίμα τους ή έχασαν τη ζωή τους γι’ αυτό.
 
Ίσως να μην το προωθήσουν τώρα αλλά σίγουρα στην επόμενη εκταμίευση δόσης από τους «εμπόρους» της εξαθλίωσης των λαών θα είναι από τα πρώτα που θα πάρουν.

Δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο άλλου χρόνου, δεν μπορεί να παραμένουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την ολοκληρωτική μας εξόντωση που θα έρθει από το νέο πακέτο μέτρων, ο αγώνας για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης είναι ο μόνος πραγματικός μονόδρομος για το εργατικό κίνημα και θα πρέπει να δοθεί μαζικά, παρασύροντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφικές ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικάτων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Μετά το μήνυμα που έστειλαν στην εσωτερική τρόικα οι εργαζόμενοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα της ανυπακοής και της ανατροπής.

Αυτό που δεν κάναμε χτες είναι αναγκαίο να το κάνουμε σήμερα και δεν είναι άλλο από το να τους τελειώσουμε εμείς, πριν μας τελειώσουν αυτοί !!!

δημοσίευσε ...