Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ανατροπή άρχισε...

Του Ανδρέα Πετρόπουλου
Μήνυμα αντίστασης και ανατροπής στα νέα φονικά μέτρα που αποφάσισαν και τυπικά χθες τρόικα και συγκυβέρνηση, έστειλαν χθες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι με τη συγκλονιστική τους παρουσία και συμμετοχή στην χθεσινή 24ωρη γενική απεργία.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Αθήνα, αλλά κυρίως οι ογκώδεις και πρωτόγνωρες συγκεντρώσεις σε αρκετές μεγάλες πόλεις της περιφέφειας αποτελούν από χθες παρακαταθήκη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, επιβεβαιώνοντας ότι η αναμέτρηση κοινωνίας με τρόικα και συγκυβέρνηση είναι πολιτική και θα είναι διαρκείας.

Άλλωστε, το συγκλονιστικό μήνυμα οργής και απόγνωσης, αλλά και πρωτόγνωρης διάθεσης για ανατροπή του Μνημονίου που έστειλε χθες ένα αποφασισμένος κόσμος, δεν αφορούσε μόνο και αποκλειστικά την τρικομματική κυβέρνηση που ασθμαίνουσα αποδέχεται κάθε απαίτηση της τρόικας.

Το μήνυμα το έλαβαν χθες και οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και είναι δεσμευτικό: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, απεργίες, μέχρι την ανατροπή! Ανατροπή που ξεκινάει από τα νέα οριζόντια και εξοντωτικά μέτρα και συμπεριλαμβάνει τα διαδοχικά Μνημόνια που στηρίζουν Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ., σε πλήρη διά σταση από τη νωπή ακόμα προγραμματική τους συμφωνία, βάση της οποίας έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Μετρημένες οι μέρες της συνκυβέρνησης...

Στην Αθήνα, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, γιατροί, νοσηλευτές, δάσκαλοι, καθηγητές, επαγ γελματοβιοτέχνες, ένστολοι από την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, εργαζόμενοι στους δήμους και τις συγκοινωνίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι κατέλαβαν τους κεντρικούς δρόμους σε μια μεγαλειώδη διαδήλωση με παλμό, δυναμισμό και κεντρικό σύνθημα: Ως εδώ ή εμείς ή αυτοί .

0 κόσμος ήταν τόσο πυκνός, ώστε, όταν η κεφαλή της πορείας έφθανε στη Βουλή, η ουρά της βρισκόταν ακόμη στο Πολυτεχνείο.

Τα μέτρα δεν θα περάσουν. Ακόμα και αν ψηφιστούν στη Βουλή, δεν θα εφαρμοστούν στη ζωή, γιατί οι μέρες της συγκυβέρνησης είναι μετρημένες. Χθες βγήκαν στους δρόμους οι Ισπανοί, σήμερα εμείς, αύριο οι Ιταλοί. Μεθαύριο όλοι οι λαοί της Ευρώπης , τόνισε από το βήμα στο Πεδίον του Άρεως ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης στο Δημόσιο, προσθέτοντας:

Λέμε στην κυβέρνηση ότι τα ψέματα τέλειωσαν.

Αν με εκβιαστικά διλήμματα ανέκοψαν το κύμα της ανατροπής τους στις 17 Ιούνη, το φετινό φθινόπωρο θα είναι πολύ θερμό και οι μέρες τους μετρημένες!

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Αυγής: ΕΔΩ 

δημοσίευσε ...