Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αχαρνών, ... είναι οι μόνοι ?

(παρένθεση)
Η στάση πληρωμών είναι προ των πυλών για πολλούς δήμους ενώ σε κάποιους ήδη ξεκίνησε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (καταβολή μισθοδοσίας εκτός ενιαίας αρχής πληρωμών).

Όλο και συχνότερα θα ακούμε από εδώ και στο εξής για απλήρωτους εργαζόμενους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, μιας και οι περικοπές στους ΚΑΠ που φτάνουν στο 60% και έκανε η μνημονιακή πολιτική των συγκυβερνήσεων έχει φέρει τους δήμους σε οικονομικό αδιέξοδο. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι δήμαρχοι κοιτάνε την προσωπική τους προβολή και σπαταλάνε το δημόσιο χρήμα σε φιέστες και ανούσια έργα βιτρίνας.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους και οι δημοτικές κοινωνίες πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσουν και να ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που θέλει να καταργήσει αυτά που σε άλλες εποχές θεωρούσαμε αυτονόητα και καταχτήθηκαν με επίπονους αγώνες των εργαζομένων, όπως είναι η σταθερή εργασία, η κανονική καταβολή της μισθοδοσίας, ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων.

Ακολουθεί δημοσίευμα των otanews.gr
ΑΧΑΡΝΕΣ: Εργαζόμενοι απλήρωτοι, νοίκια χρωστούμενα και κυκλοφοριακό χάος
 
Απεργούν από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του Δήμου Αχαρνών, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στις πληρωμή τους. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, στους μονίμους οφείλεται ένα δεκαπενθήμερο και στους αορίστου χρόνου,οφείλονται δύο. Αίσθηση, ακόμα, προκάλεσαν οι καταγγελίες εργαζομένων ότι ο Δήμος δεν τους πληρώνει παρόλο που έχει εκταμιεύσει τα χρήματα και απειλούν να προσφύγουν στον οικονομικό εισαγγελέα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση που η δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων. Πρόσφατα έγινε έξωση στο Δημοτικό Ωδείο, αφού τα απλήρωτα ενοίκια ήταν περίπου στα 41 χιλιάδες ευρώ. Επίσης πρόσφατα ο Δήμος έκανε έξωση στην Αχαρναική Αλληλεγγύη, τον φορέα που δίνει Δωρεάν τρόφιμα και ρούχα στους απόρους. Κι ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, στην συνάντηση με τον Στουρνάρα, ανέφερε ότι ένας εκ των 14 Δήμων που κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο είναι και ο Δήμος Αχαρνών, η δημοτική αρχή ξοδεύει αλόγιστα χρήματα για φιέστες. Πολλά παράπονα υπάρχουν και για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη, αφού ο Δήμος ούτε πλήρωσε τη μελέτη, αλλά ούτε την εφάρμοσε. Η δημοτική αρχή ενήργησε αποσπασματικά και με βάση δικό της μη τεκμηριωμένο σκεπτικό και στην πόλη επικρατεί μπάχαλο...

δημοσίευσε ...