Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Φοβούνται και νομοθετούν περιρισμό των διαδηλώσεων


Η τρομοκρατία τους δε μας σταματά
"Με το καλη(?)μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έδειξε τις ακραίες φασιστικές προθέσεις της απέναντι σε απεργούς και διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις που υπήρξαν αυτό το διάστημα. Θυμηθείτε Χαλυβουργική, πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ, συγκέντρωση ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και αλλού.

 Εκτός των κατασταλτικών δυνάμεων που επιστρατεύει σε κάθε κινητοποίηση και την χρησιμοποίηση ωμής βίας και ρίψης άφθονων χημικών, τώρα προκειμένου να επιβληθεί των κινημάτων και να φιμώσει την φωνή του λαού, ενόψει και των νέων σφαγιαστικών μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει και φοβούμενη την κοινωνική έκρηξη, ετοιμάζεται να νομοθετήσει περιορισμό των διαδηλώσεων και την χρήση άλλων κατασταλτικών μέσων όπως αυτή της ρίψης νερού.

Η αντίδραση των εργαζομένων και των άλλων κοινωνικών ομάδων στην ταφόπλακα που ετοιμάζει να βάλει στη ζωή τους η νεοφιλελεύθερη κλίκα (συγκυβέρνηση – τρόικα – τοκογλύφοι δανειστές) θα είναι μεγάλη και είναι σίγουρο πως ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν θα καμφθεί από τέτοιου είδους φασιστικών μεθοδεύσεων."

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από tvxs.gr   

Νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας πως σχεδιάζεται και «μια νέου τύπου διαχείριση επεισοδίων με τη ρίψη νερού»

«Προχωράμε στην εκπόνηση νομοθετήματος με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο και με σεβασμό στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν 100 άτομα να κλείνουν την Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος και η πόλη να ασφυκτιά», τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται «μια νέου τύπου διαχείριση των επεισοδίων με τη ρίψη νερού». «Το να καταργηθούν τα χημικά είναι μια μεγάλη λέξη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα ελαχιστοποιηθούν», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε επίσης πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ προβλέπει μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ενστόλων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι εισάγεται τεχνογνωσία από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ ετοιμάζεται και μια ειδική ομάδα η οποία θα διαθέτει βαρύ οπλισμό.

«Μια ειδικά εκπαιδευμένη και επαρκής αστυνομική μονάδα θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο οπλισμό που θα της επιτρέψει να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα. Με το όπλο των 9 χιλιοστών είναι εξαιρετικά δυσχερής η αντιμετώπιση των κακοποιών με τα καλάσνικοφ. Η μονάδα αυτή θα λειτουργεί σαν μια ανεξάρτητη δύναμη στο πρότυπο της ΔΙΑΣ. Μια ανεξάρτητη, υπό την έννοια της αυτοτελούς διοίκησης αλλά και αποκεντρωμένη, δύναμη», σημείωσε.

Τέλος αναφερόμενος στο μισθολόγιο των αστυνομικών ανέφερε πως «γίνεται προσπάθεια συνεννόησης και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο και με την τρόικα, ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο αστυνομικών και Πυροσβεστών». 

δημοσίευσε ...