Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

3ωρη στάση εργασίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας από τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. ν. Ηρακλείου Κρήτης

(παρένθεση)
Άλλη μια επιχείρηση ιδιωτικοποίηση στην αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, αυτή τη φορά από το Δήμο Φαιστού στο Ηράκλειο της Κρήτης.
 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί με ανακοίνωση της την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου  τους εργαζόμενους στους δήμους του νομού Ηρακλείου Κρήτης σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 9.00π.μ. έως τις 12.00μ.μ.  προκειμένου να αντισταθούν και να αποτρέψουν την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στο δήμο Φαιστού.
Ενέργεια που αφενός καταργεί τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου με τα οικονομικά βάρη της ιδιωτικοποίησης να πέφτουν στις πλάτες των ήδη οικονομικά εξαθλιωμένων δημοτών, αλλά και αφετέρου θα οδηγήσει στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους της υπηρεσίας που θα κριθούν  ως «πλεονάζων» και άνευ αντικειμένου προσωπικό.
 
Στην κινητοποίηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α του νομού Ηρακλείου θα παρευρεθεί δίνοντας τη στήριξη του το μέλος της ε.ε. της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΑΣΚ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, στο πλαίσιο μάλιστα των περιοδειών σε χώρους εργασίας για την πληρέστερη ενημέρωση των εργαζομένων του δημόσιου τομέα για τα σφαγιαστικά μέτρα που έρχονται και για την καλύτερη οργάνωση και την μαζικότερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτά.

Στα νέα μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η τρικομματική συγκυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικα συμπεριλαμβάνεται και η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων των Δήμων. Ήδη οι πληροφορίες μιλάνε για τους 15 πρώτους που θα την εφαρμόσουν.
 
Η ΑΣΚ – ΟΤΑ πολύ καιρό πριν έθετε τον προβληματισμό για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις που παίρνουν πολύ γρήγορα τη μορφή χιονοστιβάδας και πρότεινε ο αγώνας να είναι κεντρικός και να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων του κλάδου.
 
Είναι αποδεδειγμένο ότι οι μικρές τοπικές μάχες που δίνονται, στην πλειοψηφία τους χάνονται και έτσι διογκώνεται το φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης. Ο κατακερματισμός, του ενωτικού αγώνα που πρέπει να δοθεί, σε τοπικούς και μεμονωμένους δεν βοηθά στο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, αντίθετα λειτουργεί θετικά για τους επωφελούμενους της κατάστασης που δεν είναι άλλοι από τους δημάρχους και τους εργολάβους.
 
Με σταθμό την ημέρα της Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 ο αγώνας των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κλιμακωθεί για την ανατροπή της πολιτικής που σκέφτεται μόνο τα κέρδη των εργολάβων και αγνοεί τις ζωές των εργαζόμενων.    

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – 9.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μετά από πρόταση-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, προκηρύσσει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Η αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποιείται για να αποτραπεί η προσπάθεια και της Δημοτικής Αρχής Φαιστού να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου.

Απόφαση που μοναδικό στόχο έχει την απώλεια θέσεων εργασίας και την υπέρογκη αύξηση των Δημοτικών Τελών που για άλλη μια φορά θα πληρώσουν οι πολίτες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους.

Είναι πλέον καθαρό σε όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης αλλά κα τους πολίτες, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκχώρησης της καθαριότητας στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που καθοδηγείται από μερίδα αιρετών της Κρήτης ιδιαίτερα την χρονική στιγμή που το σύνολο των Ο.Τ.Α. βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης από τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας.

Για αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης να πάρουν μαζικά μέρος στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΑΙΣΤΟΥ ώστε να αποτραπεί με κάθε τρόπο η διεξαγωγή του διαγωνισμού και να αποτραπεί η συμμετοχή των εργολάβων-ιδιωτών.

Η αγωνιστική, δυναμική και ενωτική παρουσία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης θα αποτρέψει και αυτή τη φορά την προσπάθεια κατάργησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και το δικαίωμα στην εργασία τους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

 Θέμης Μπαλασόπουλος     Γιάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...