Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ... τα μέτρα δεν θα περάσουν!!!

Με σκοπό την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και την δημιουργία αναχώματος ώστε να μην περάσει η νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών, το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 αποφάσισε:
1. Το Γενικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Συλλόγους-Μέλη της να ξεκινήσουν την οργάνωση πολύπλευρων δραστηριοτήτων-παρεμβάσεων, σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς κάθε Δήμου, ώστε ο κλάδος, και όχι μόνο, να είναι έτοιμος να δώσει την απάντησή του στα νέα μέτρα.

2. Την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (από τις 7.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ.) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές.
Συγκέντρωση συμπαράστασης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 16), όπου παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι τρείς οδηγοί απορριμματοφόρων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Π.Ε.Δ. Αττικής στις 29 Αυγούστου 2012.

3. Τον καθορισμό της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ως ημέρας συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων, από τις 10.00 το πρωί έως την 1.00 το μεσημέρι. Στη διάρκεια της κατάληψης συγκαλούνται Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κ.λπ., ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όλων των εργαζομένων για τις επιπτώσεις των μέτρων ώστε ο στόχος της καθολικής συμμετοχής τους να είναι εφικτός.

4. Την προετοιμασία των εργαζομένων για την πραγματοποίηση πολύπλευρων και έκτακτων δράσεων (συλλαλητήρια, καταλήψεις, συγκεντρώσεις κ.λπ.) όπου κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι ο αιφνιδιασμός, η ετοιμότητα και η μαζική συμμετοχή τους.

5. Την πραγματοποίηση μηχανοκίνητων πορειών σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.

6. Την πραγματοποίηση καθημερινών δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργεί η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης (Λειτουργία Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Κούρεμα Δανείων, Μείωση εφάπαξ, ενοποίηση Επικουρικών Ταμείων «Ε.Τ.Ε.Α.», Διαχείριση Απορριμμάτων, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.).

7. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό της δράσης των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ώστε με κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις να εκφραστούν ενωτικά, αποφασιστικά και δυναμικά, οι αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας στα νέα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας.
Η κοινή σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

8. Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ώστε άμεσα σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. να προκηρύξουν 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  αλλά και κάθε άλλης δράσης και κινητοποίησης ώστε συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσει την αντίθεσή του.

9. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταθέσει αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο τα νέα μέτρα οι Σύλλογοι-Μέλη να προχωρήσουν σε ξαφνική κατάληψη των Δημαρχείων και Γκαράζ ώστε ΑΜΕΣΑ να εκφραστεί η διαμαρτυρία μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι Σύλλογοι να έχουν ενημερώσει-προετοιμάσει τους εργαζόμενους. Για την κινητοποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο (τηλέφωνα, sms, e-mail κ.λπ.).

10. Με την κατάθεση των μέτρων οι Δήμοι μετατρέπονται σε κέντρα αντίστασης και αντίδρασης όχι μόνο των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων. Ο κάθε σύλλογος εκτιμά και ποια άλλα κτίρια θα καταληφθούν (Γκαράζ κ.λπ.).
Κυρίαρχο ρόλο στην επιτυχία των καταλήψεων είναι πρώτα απ’ όλα η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι καταλήψεις  να είναι όλο το 24ώρο και τις επτά (7) ημέρες.

11. Να προχωρήσει σε κατάληψη των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας και τον αποκλεισμό τους από την πρόσβαση κάθε οχήματος που μεταφέρει απορρίμματα.

12. Ταυτόχρονα, εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή για τον καθορισμό πολύμορφων απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας για την κλιμάκωση και συνέχεια του αγώνα μας.

Ο σφαγιαστικός χαρακτήρας των νέων μέτρων που επιχειρεί να περάσει το μαύρο μέτωπο της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας εις βάρος των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, καταργώντας ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα και εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το κοινωνικό και βιοτικό επίπεδο των ήδη οικονομικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, πρέπει να μας συσπειρώσει σε ένα πραγματικό και δυναμικό αγώνα με μοναδικό στόχο την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ...
 
αυτοί σχεδιάζουν να μας τελειώσουν, ΕΜΕΙΣ είμαστε αποφασισμένοι να Ζήσουμε !!!

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...