Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Προσχέδιο Προϋπολογισμού : Χρονιά πείνας και εξαθλίωσης το 2014

Νέα φοροεπιδρομή, περικοπή δαπανών, ενώ αναμένονται νέα μέτρα!

«Ψαλίδι» 308 εκατ. στους ΟΤΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή χτες Τρίτη (7/10/13) το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014.

Κυβέρνηση και μίντια από τη μια προσπαθούν να πείσουν ότι δίνουν τη μάχη για την καταπολέμηση του νεοφασισμού και του νεοναζισμού, ενώ από την άλλη η κυβέρνηση καταθέτει προϋπολογισμό παραπλάνησης, πείνας και εξαθλίωσης για το 2014.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι αποτελεσματικός αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί από μια κυβέρνηση που κλιμακώνει την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική λεηλασία.

Ο αντιφασισμός δεν μπορεί να συνυπάρξει με την πείνα και την εξαθλίωση στην κοινωνία.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει πρόσθετα έσοδα, που θα πληρώσουν επιπλέον σε σχέση με το 2013 οι φορολογούμενοι, ύψους 2,5 δις ευρώ, ενώ οι δαπάνες του προϋπολογισμού προβλέπεται να υποστούν νέα μείωση της τάξης των 3,1 δις, με συνέπεια να μειωθούν κατά κύριο λόγο δαπάνες που εξυπηρετούν ή ανακουφίζουν τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα.

Επιπλέον, στο κανονικό σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στο Νοέμβριο και θα συμπληρώνει το κατατεθέν προσχέδιο, αναμένεται να προστεθούν και να συμπεριληφθούν σειρά από νέα μέτρα, τα οποία "διαπραγματεύεται" , προς το παρόν, η κυβέρνηση με την τρόικα.

«Γενναία» περικοπή και στους Ο.Τ.Α.

Πάνω από 300 εκατ. λιγότερα θα πάρουν από τον προϋπολογισμό του 2014 περιφέρειες και δήμοι. Αυτό προκύπτει από τη σύγκριση των μεγεθών του φετινού προϋπολογισμού και όσων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, φέτος για τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού έχουν προϋπολογισθεί 2.881 εκατ. ευρώ,  ενώ για το 2014, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού  έχουν καταγραφεί 2.573 εκατ. ευρώ, δηλαδή, μείον 308 εκατ. ευρώ.


Στοιχεία από iskra

δημοσίευσε ...