Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η 7η ημέρα του Μαραθώνιου «πρωτογενούς πλεονάσματος» Ανεργίας-Ανέχειας-Εξαθλίωσης.

Συνεχίζοντας απτόητοι τον αγώνα τους οι «Μαραθωνοδρόμοι» Σχολικοί Φύλακες από την Θεσσαλονίκη έχουν μπει στη Μαγνησία και βρίσκονται κοντά στο Βελεστίνο όπως μαθαίνουμε από μηνύματα που στέλνουν οι ίδιοι στο διαδίκτυο.


Από το πρωί βρίσκονται μαζί τους, εργαζόμενοι και συνάδελφοι σχολικοί φύλακες από τους Ο.Τ.Α Μαγνησίας που και μόνο η παρουσία τους αποτελεί πηγή δύναμης για τους ίδιους, όπως πηγή δύναμης για τη συνέχεια αποτελεί και η παρουσία μελών της κοινωνικής ομάδας «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών» που είχαν πραγματοποιήσει πρόπερσι, την απόσταση Βόλος – Αθήνα με τα πόδια διαμαρτυρόμενοι για την φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνίας από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης του αγώνα των Σχολικών Φυλάκων και του Μαραθωνίου «πρωτογενούς πλεονάσματος» Ανεργίας – Ανέχειας – Εξαθλίωσης, ο σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Μαγνησίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

"Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας στηρίζει και συμπαραστέκεται στην πρωτοβουλία των Σχολικών Φυλάκων του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με σύνθημα «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΑΝΕΧΕΙΑΣ – ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ» έχουν ξεκινήσει το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 πορεία διαμαρτυρίας από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν με το δικό τους τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική των μνημονίων και των χιλιάδων απολύσεων.
 
Η κινητοποίηση αυτή δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένη στον συνεχή και διαρκή αγώνα των εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και την ακύρωση στην πράξη των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων.
 
Ο αγώνας των Σχολικών Φυλάκων, είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων. Αυτό που ζητούν είναι το αυτονόητο: ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
 
Ζητούν τη ζωή τους πίσω, γι’ αυτούς και για τις οικογένειες τους, που ξεδιάντροπα και με περίσσιο κυνισμό την έκλεψε η κυβέρνηση και την παρέδωσε στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας. Οι κατακτήσεις δεκαετιών που κερδίθηκαν, με αίμα και αγώνες λεηλατήθηκαν, με τον πλέον μεθοδευμένο και επαίσχυντο τρόπο. Αυτοί που κατάκλεψαν και λαφυραγώγησαν το κράτος θέλουν  τώρα τη σωτηρία του, ενοχοποιώντας τους εργαζομένους και στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
 
Οι Σχολικοί Φύλακες, θέλουν πολύ απλά να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή όλων των ανέργων και απελπισμένων συμπολιτών. Η κυβέρνηση και η τρόικα μιλάνε για νούμερα, εμείς μιλάμε για ζωές.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι Να γίνουμε ένα ποτάμι, ο χείμαρρος που θα πνίξει τη μνημειακή λαίλαπα."

δημοσίευσε ...