Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δημοτική Αστυνομία:Απάντηση του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 1943/24.9.2013 Ερώτησης που κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές κ.κ. Αλέξιος Μητρόπουλος, Δημήτριος Στρατούλης και Νικόλαος Βούτσης, με θέμα: «Διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ειδικότητας Δημοτικής Αστυνομίας», σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ως βασική προτεραιότητα την αξιολόγηση, τόσο του προσωπικού όσο και των δομών του δημοσίου τομέα, η οποία οφείλει να είναι μία συνεχής διαδικασία, με σκοπό την βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κράτος προς τον πολίτη.

Με τον ν. 4172/2013 καθορίστηκε το πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος της κινητικότητας είναι η μετακίνηση και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα, για την κάλυψη κενών στην δημόσια διοίκηση και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Υπεγράφησαν δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στα προσόντα και τις προϋποθέσεις αξιολόγησης των Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, για την επανατοποθέτησή τους σε υπηρεσίες των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Στις ανωτέρω Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις διευκρινίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας και τη μετακίνηση Δημοτικών Αστυνομικών στις νέες τους υπηρεσίες.
 
Παράλληλα, εξετάζονται οι διαδικασίες επανατοποθέτησης Δημοτικών Αστυνομικών στα Υπουργεία Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας - «one stop shop») και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).

Η απάντηση του υπουργείου σε μορφή pdf ΕΔΩ

δημοσίευσε ...