Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανοίγουν τη συζήτηση για την Καθαριότητα των δήμων, για ποιους «δουλεύουν»;

Σε «αφορμή» για να ανοίξει η συζήτηση φαίνεται να αποδεικνύεται το άρθρο σε ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναφερόταν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων.


Μετά την ερώτηση, που πιστεύουμε ότι το κίνητρο μπορεί φαινομενικά να είναι η ανησυχία για το μέλλον της υπηρεσίας και των εργαζόμενων αλλά ίσως στην ουσία να υποκρύπτονται άλλοι λόγοι που οδήγησαν τους δύο βουλευτές  να την καταθέσουν, οι πληροφορίες θέλουν και τον Δήμαρχο Αθήνας κ. Καμίνη να ζητεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών,  για «διευκρινήσεις» επί του … του «άρθρου»!
Η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις  θεωρούμε ότι είναι εκ των προτέρων γνωστή.


Κατ’ αρχήν θα είναι απόλυτα εφησυχαστική ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση να προχωρήσει ξανά σε οριζόντιες διαθεσιμότητες – απολύσεις.


Μετά θα συνεχιστεί με την «απειλή» των αξιολογήσεων, αν οι δήμοι πραγματοποιήσουν τις αξιολογήσεις υπηρεσιών και προσωπικού στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι οριζόντιες διαθεσιμότητες – απολύσεις θα αποφευχθούν.


Και τέλος θα προστεθεί το «κερασάκι» που έχει δηλώσει ο κ. Μιχελάκης και σε πρωινή, «εντεταλμένης προπαγάνδας» εκπομπή, αν οι δήμοι μπορούν με «ιδία» μέσα να κρατήσουν την υπηρεσία κανένας δεν θα τους πει το αντίθετο πλην του οικονομικού παρατηρητηρίου …. φυσικά.


Ποιους ευνοεί ν’ ανοίξει η συζήτηση;


Η συζήτηση βέβαια αυτή σε καμία περίπτωση και είναι αυτονόητο, ότι δεν ευνοεί τους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση τους πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας, άσχετα αν θέλουν οι εμπλεκόμενοι κυβερνώντες και αιρετοί να εμφανίσουν εικονικά ότι η ανάθεση των υπηρεσιών σε εργολάβους ή δημιουργία Κοιν. Σ.Επ. ,συμφέρει οικονομικά τον δήμο.


Η συζήτηση ευνοεί την κυβέρνηση που θα «πιάσει» τα νούμερα των απολύσεων που την διατάζει η τρόικα, ευνοεί τους εργολάβους που θα «μεγαλουργήσουν» οικονομικά, ευνοεί και τους αιρετούς που φαίνονται μεν πρόθυμοι να εκτελέσουν τις κυβερνητικές εντολές αλλά εντελώς απρόθυμοι στην πλειοψηφία τους, στο να διεκδικήσουν τα οικονομικά «κουρέματα» και όλα τα υπόλοιπα που έχει υποστεί η τοπική αυτοδιοίκηση στα χρόνια των μνημονίων.  



Καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ - ανυπακοή - ρήξη - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει από τις παραπλανητικές δηλώσεις των μνημονιακών υπηρετών της τρόικας, των εργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου. Καμία αυταπάτη ότι η μνημονιακή λαίλαπα μπορεί να τον «εξαιρέσει», πέφτοντας στην παγίδα του κανιβαλισμού που στήνει η κυβέρνηση.


Δεν πρέπει να είναι ζητούμενο το πότε θα καταργηθεί μια υπηρεσία ή ο χρόνος που θα απολυθούν οι εργαζόμενοι της ή το πότε «θα πάρει εμάς η μπάλα», πρέπει να γίνει απαιτούμενο η δημιουργία ενός πλατύ μετώπου των κλάδων εργαζομένων και της κοινωνίας που πλήττεται για ανυπακοή – ρήξη και ανατροπή των μνημονιακών εντολών και αυτών που τις εφαρμόζουν.


Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. με αποφασιστικότητα και σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων του δημόσιου τομέα, να διεκδικήσει δυναμικά την κατάργηση της διαθεσιμότητας – απόλυσης και  να απαιτήσει την επαναφορά των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας που βίαια έχασαν.

δημοσίευσε ...