Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ : υποδεχόμαστε τους «Μαραθωνοδρόμους» Σχολικούς Φύλακες

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους Συλλόγους – Μέλη της προκειμένου να υποδεχτεί όλος ο κλάδος τους Μαραθωνοδρόμους του «Πρωτογενούς Πλεονάσματος» Ανεργίας – Ανέχειας – Εξαθλίωσης, Σχολικούς Φύλακες που διανύουν με τα πόδια την απόσταση Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη 2013 θα βρίσκονται στον Τύμβο Μαραθώνα για να ακολουθήσουν την Μαραθώνια πορεία του βαθιά χαραγμένου στην ιστορία «νενικήκαμεν», αλλά πολύ περισσότερο να ακολουθήσουν την πορεία της νεότερης ιστορίας που βάδισε ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης και αυτό ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της αυταρχικότητας, της αντιδημοκρατικότητας και της βίας που χρησιμοποιεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση για να φτωχοποιεί και να εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

 ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (10.00π.μ.)  –  Ραδιομέγαρο Ε.Ρ.Τ

ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
Ραδιομέγαρο Ε.Ρ.Τ. – ΣΥΝΤΑΓΜΑ (12.00 το μεσημέρι)

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
 
ή ΕΜΕΙΣ ή αυτοί !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ
 
Η νεοφιλελεύθερη και «βάρβαρη» πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και οι τραγικές επιπτώσεις που επιφέρει η εφαρμογή της στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας γίνεται ακόμη πιο σκληρή και ανθρωποκτόνα, σύμφωνα με τις εντολές των αφεντικών-δανειστών.

Με το ένα κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο Τομέα να διαδέχεται με σφοδρότητα το άλλο και με ήδη 6.000 «θύματα» εργαζόμενους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδεύουμε προς το τρίτο κύμα με άλλες 12.500 διαθεσιμότητες. Απ’ ότι φαίνεται, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εξοφλήσει και πάλι το μεγαλύτερο μέρος από τα «γραμμάτια» που έχει υπογράψει η κυβέρνηση στην τρόικα.

Ο «Μαραθώνιος» αγώνας των Σχολικών Φυλάκων που βίαια, μαζί με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, έθεσε σε διαθεσιμότητα η μνημονιακή συγκυβέρνηση, σχεδιάζοντας να θέσει ακόμα περισσότερους το επόμενο διάστημα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των υπόλοιπων κλάδων των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα που τέθηκαν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεχίζοντας τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στον αγώνα-παράδειγμα και αντοχής που δίνουν οι «μαραθωνοδρόμοι», οι οποίοι διανύουν με τα πόδια την απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα και τώρα βρίσκονται στα όρια του Νομού Βοιωτίας, μια «ανάσα» σχεδόν από τον Αττική.

Σε κάθε περιοχή απ’ όπου πέρασαν οι «μαραθωνοδρόμοι» Σχολικοί Φύλακες κατά τη διαδρομή τους από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και μετά την παραίνεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι, τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους, προσφέροντας τους απαραίτητα υλικά για την συνέχεια του ηρωικού αυτού εγχειρήματος.

«ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» διαμηνύουν οι Σχολικοί Φύλακες από τη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ λέμε εμείς στην κυβέρνηση. Μαζί τους είναι όλος ο κλάδος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ενιαία και μαζικά θα παλέψει για να ανατραπούν οι μνημονιακές εντολές, των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, οι πολιτικές που μας οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση και τώρα μας οδηγούν στην εξόντωση.  

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α σε συνεργασία με τους Συλλόγους-Μέλη της προγραμματίζει να υπάρξει μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην υποδοχή των πεζοπόρων της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 το πρωί στον Τύμβο Μαραθώνα. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. (Μεσογείων 434-Αγία Παρασκευή), όπου θα γίνει ανασυγκρότηση-διανυκτέρευση και την ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 10.00 το πρωί η πορεία θα συνεχίσει για την Βουλή και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν ότι κανένας πλέον δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την εργασία του αλλά επίσης ξέρουν να αγωνίζονται δυναμικά για το δίκιο τους, θα  ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Η ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...