Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στο δήμο Πειραιά ο χορός των ευρώ για έργα του "φαίνεσθαι" καλά κρατεί....

Παρά του γεγονότος ότι ο Πειραιάς βρίσκεται ψηλά στο πίνακα με τις περιοχές που μαστίζει η ανεργία, παρά του ότι απολύονται εργαζόμενοι από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαθεσιμότητες - απολύσεις,  οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, παρά του ότι οι άστεγοι και οι υποσιτισμένοι πληθαίνουν καθημερινά, παρά του γεγονότος ότι οι δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, η παιδεία, η υγεία, το φάρμακο υποβαθμίζονται ραγδαία, γεγονότα που είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής και που λειτούργησαν αντιστρόφως θετικά ώστε να καταστήσουν  τον Πειραιά μαζί με τη Νίκαια τους μεγαλύτερους θύλακες "επώασης" του αυγού του φιδιού που ακούει στο όνομα χρυσή αβγή, παρ' όλα αυτά ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο για φιέστες και έργα του "φαίνεσθαι" και της βιτρίνας  ... καλά κρατεί !!!

Μερικές από τις δαπάνες που δεν ενοχλούν τα δημοσιονομικά του κράτους γιατί δεν αφορούν μισθούς και συντάξεις για να περικοπούν ή σχολεία και νοσοκομεία για να καταργηθούν, ούτε εργαζόμενους για να απολυθούν και τα έχει δει το φως της δημοσιότητας αλλά κρατούνται στο "σκοτάδι" είναι ...

8.000.000 ευρώ για προμήθεια - επισκευή και συντήρηση νέων οχημάτων καθαριότητας, τη στιγμή που ούτε 1.500.000 ευρώ δεν χρειαζόταν να ξοδέψει για να έχει ο δήμος τον ήδη υπάρχων στόλο οχημάτων που διαθέτει για άλλα δέκα χρόνια.

190.000 ευρώ για 500 κάδους απορριμμάτων;, αλήθεια που έχουν πάει τόσοι κάδοι απορριμμάτων που κατά καιρούς αγοράζονται;

26.000 ευρώ ετησίως σε κάθε "ειδικό" σύμβουλο (δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς είναι) με απευθείας ανάθεση για αμφίβολη παροχή υπηρεσιών και εργασιών όπως καταγγέλθηκε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Κοντά στις 500.000 ευρώ για βάψιμο των προσόψεων των ιδιωτικών κτηρίων γύρω από την πλατεία Κοραή

Περίπου 150.000 ευρώ για 4ήμερο ταξίδι 4 ατόμων στη Μασσαλία με αδιευκρίνιστη ακόμα την προβολή της πόλης που έγινε εκεί και ήταν ο λόγος του ταξιδιού.

Πάνω από 300.000 ευρώ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση λόγω ..."αποκλειστικότητας" ....του καλλιτέχνη, για την φιέστα της έναρξης του Δημοτικού Θεάτρου.

Αδιευκρίνιστο το ποσό που δαπανήθηκε για την διαμόρφωση του πάρκου "Δηλαβέρη" που προορίζεται μάλιστα για "αξιοποίηση" από ιδιώτη και δεδομένου ότι τις εργασίες αποκατάστασης τις πραγματοποίησαν κατά το μεγαλύτερο μέρος οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του δήμου. 

Αυτά είναι της τελευταίας περιόδου και πιθανόν να υπάρχουν και άλλα πολλά που διαφεύγουν της προσοχής μας μαζί με έναν  οικονομικό έλεγχο που έχει αρχίσει όπως λένε αλλά δεν φαίνεται ποτέ να τελειώνει, αφήνουν το αποτύπωμα της νόμιμης και ηθικής διαχείρισης της δημοτικής οικονομικής περιουσίας Πειραιά, στην εποχή της κρίσης που επέβαλαν οι μνημονιακές πολιτικές στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, που στηρίζει και υπηρετεί η δημοτική αρχή του κ.Μιχαλολιάκου.

Η στήριξη και η λύση στο πρόβλημα των ανέργων, των κακοπληρωμένων και απολυμένων εργαζόμενων, των νέων που ξενιτεύονται και των συνταξιούχων, αυτών που ψάχνουν καθημερινά τους κάδους απορριμμάτων για τροφή ή αυτών που τους οδήγησε η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζουν οι μνημονιακοί υπηρέτες στην αυτοκτονία,  δεν βρίσκεται ούτε  στις φιέστες, ούτε στα χρώματα των τοίχων ...!!!

Βασίλης Γκιτάκος ... 

δημοσίευσε ...