Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Το Δημ. Συμβούλιο Νίκαιας δείχνει το δρόμο, ανεπιθύμητοι στη Νίκαια οι ναζί και οι απόγονοί τους

Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή στο δικαστικό μέτωπο και τις νέες αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή υψηλόβαθμων αστυνομικών του Α.Τ Νίκαιας στις εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη με θέμα την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Όπως αποκαλύπτεται σε συνομιλίες μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, υψηλόβαθμος αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας προμήθευε ασυρμάτους που τους χρησιμοποιούσαν οι χρυσαυγίτες σε επιχειρήσεις τους. Αυτό έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες για κάλυψη επιθέσεων της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από αστυνομικούς, ακόμα και για προειδοποίηση σχετικά με επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας στα γραφεία της Νίκαιας. Ο ένας μάλιστα εκ των αστυνομικών της Νίκαιας φέρεται να είχε υπηρετήσει ως αστυνομική φρουρά χρυσαυγίτη βουλευτή. Έπειτα από την απόφαση Δένδια για απόσυρση των αστυνομικών από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επέστρεψε στο Α.Τ. Νίκαιας, όπου και υπηρετούσε προηγουμένως. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο ίδιος στη συνέχεια αποτέλεσε τον κύριο πληροφοριοδότη για τις οργανώσεις των νεοναζί στον ευρύτερο Πειραιά.
 

Σε έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα που καθιστά ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στην πόλη. «Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ομόφωνο ψήφισμα του δήμου. «Τη Χρυσή Αυγή την ενίσχυσε στις γειτονιές μας η φτώχεια, η ανεργία, η απελπισία και υποχώρηση των ανθρωπιστικών αξιών» ανέφερε στην «Αυγή» ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης προσθέτοντας πως η αντιμετώπιση των νεοναζί θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που αφήνουν χώρο στους νεοναζί.
 
Επιπλέον, στο ψήφισμα υπογραμμίζεται πως «το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος, είναι τέκνο πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών», φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο και την εμπλοκή αστυνομικών. Ωστόσο, εξαιτίας των χθεσινών εξελίξεων με την απελευθέρωση των τριών βουλευτών, σχολιάστηκε πολύ έντονα η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, η οποία αποτέλεσε «έκπληξη», καθώς βρίσκεται σε «δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα», όπως διαπίστωσε ο δήμαρχος, και απασχόλησε το σύνολο των τοποθετήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια στιγμή, μετά από πρόταση του Κ. Παπαδόπουλου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Κόντρα στο ρεύμα», υιοθετήθηκε η πρόταση να αποτελέσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τη Νίκαια, καθώς πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, όπως ο ίδιος υποστήριξε.
 
Να σημειωθεί πως τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας ήταν ο πυρήνας των ταγμάτων εφόδου και συνδέονται άμεσα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. Παράλληλα, δεκάδες αντιφασίστες πολίτες έδωσαν το παρών στο δημαρχείο, οι οποίοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την απελευθέρωση των υπόδικων χρυσαυγιτών βουλευτών.

πηγή : avgi.gr

δημοσίευσε ...