Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σχoλικοί Φύλακες : «Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω μέλι»

Ο Υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, που προτίμησε την ημέρα του αγιασμού να παρευρεθεί σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ αντί να τιμήσει το δημόσιο σχολείο, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της βουλής δήλωσε:
«Σας λέω ευθαρσώς και ειλικρινώς ότι υπάρχει μια ανησυχία, τα σχολεία πρέπει να προφυλάσσονται, διότι καραδοκούν τα ακραία στοιχεία, τα οποία θέλουν να διεισδύσουν στις σχολικές μονάδες» «Υπάρχει μια ανησυχία, τα σχολεία πρέπει να προφυλάσσονται»

Ενώ επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε ο... βουλευτής της Ν.Δ., κ. Μιχάλης Ταμήλος, προκειμένου να τοποθετηθούν οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εκ νέου σε θέσεις επιστατών στα Σχολεία. Στην επιστολή καταλήγει: «Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε το παραπάνω ζήτημα, αξιοποιώντας την εμπειρία του καταρτισμένου προσωπικού και προχωρήστε σε τοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο, το Σχολείο, προκειμένου να μην βρεθούν άνεργοι, σε μία δύσκολη χρονικά και οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας».

Αλήθεια ποιος τους πιστεύει ;

Πρώτα καρατόμησαν με την ψήφο τους 2.500 εργαζόμενους στη φύλαξη των σχολείων και ύστερα με αμέριστη υποκρισία και φαρισαϊσμό, ότι δήθεν τους νοιάζονται, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης των σχολικών φυλάκων και ζητούν την επαναπρόσληψη τους …αλλά σε άλλη εργασία.

Γιατί την φύλαξη των σχολείων την έχουν «τάξει» όπως φαίνεται σε εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων που πληρώνουν τους εργαζόμενους με λιγότερο από 3 ευρώ την ώρα, είναι ανασφάλιστοι στις περισσότερες περιπτώσεις, φυσικά χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και ενώ οι ίδιες εταιρείες στους πελάτες χρεώνει πάνω από 7 ευρώ την ώρα φύλαξης. Κόστος βέβαια που θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς των μαθητών που ήδη τους «περισσεύουν …πολλά»!!!

Κανένας από όλους αυτούς τους μνημονιακούς υπηρέτες του κεφαλαίου δεν μπορεί να δώσει λύσεις στη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας επέβαλαν τα μνημόνια που οι ίδιοι εφαρμόζουν. Πολύ ορθά πράττουν οι σχολικοί φύλακες από την Θεσσαλονίκη που συνεχίζουν να αγωνίζονται διανύοντας με τα πόδια την απόσταση Θεσσαλονίκη Αθήνα, στον Μαραθώνιο «πρωτογενούς πλεονάσματος» Ανεργίας-Ανέχειας-Εξαθλίωσης αντιδρώντας στα σφαγιαστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Τίποτα δεν τελείωσε , τίποτα δεν χάθηκε, όλα είναι στο χέρι μας να τα ανατρέψουμε!

δημοσίευσε ...