Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ: Ακουμπάμε στον διπλανό μας

Εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 
Συναυλία για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο Ενάντια στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
 
Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 6.00 μμ στα Προπύλαια
Λέμε ΟΧΙ στον φόβο!
Ακουμπάμε στον διπλανό μας!

Είσοδος ελεύθερη
εργαζόμενοι-απεργοί & φοιτητές ΕΚΠΑ - ΕΜΠ και μέλη ΔΕΠ ΕΜΠ

<<Οι εργαζόμενοι και φοιτητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποστέλλουμε:
Κάλεσμα σε αγώνα και συντονισμό δράσεων

Κάλεσμα σε πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία εργαζομένων και απολυμένων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τα Προπύλαια προς τη Βουλή το Σάββατο 19/10/13 στις 14.00. Θα ακολουθήσει συνέλευση συντονισμού των φορέων που θα συμμετάσχουν από τον δημόσιο και ιδωτικό τομέα, στο κεντρικό κτήριο του Παν/μίου Αθηνών στις 16.00 και μεγάλη συναυλία στις 18.00 στα Προπύλαια>>.

ΑΔΕΔΥ: Νέα έκφραση αυταρχισμού από την κυβέρνηση
Δελτίο Τύπου

Καταγγελία του κυβερνητικού αυταρχισμού - Στήριξη του αγώνα των Διοικητικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη νέα έκφραση αυταρχισμού και αυθαιρεσίας εκ μέρους της Κυβέρνησης η οποία με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί, θεσπίζει ως ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα τη μη απογραφή του υπαλλήλου!!!
 
Η Κυβέρνηση, συγκεκριμένα, επειδή δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα των Δημοσίων Υπαλλήλων που αγωνίζονται και ειδικότερα των διοικητικών υπαλλήλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσπαθεί τώρα να τους τρομοκρατήσει, προωθώντας για ψήφιση στη Βουλή άκρως αντισυνταγματικές και αυθαίρετες διατάξεις.
 
Η προωθούμενη ρύθμιση, βάση της οποίας ο υπάλληλος ο οποίος δεν αποστέλλει τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να αποφασισθεί η διαθεσιμότητα ή η απόλυση του, τίθεται αυτομάτως σε αργία, χωρίς καν την απόφαση οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου, είναι εντελώς απαράδεκτη!!!
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις αντεργατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, απαιτεί την απόσυρση τους και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αγωνιστούν για τη διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους αλλά και για την υπεράσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας.
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 2:00μμ, στα Προπύλαια.
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.δημοσίευσε ...