Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Άμα έχεις τέτοιους φίλους….

Η ΑΔΕΔΥ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καλεί τους συνταξιούχους στους οποίους το μνημονιακό μπλοκ με Νομοθετικές ρυθμίσεις πετσόκοψε το εφάπαξ να καταθέσουν στο ταμείο Πρόνοιας προσφυγή με την οποία να θεωρούν παράνομη τη περικοπή και ζητούν την πλήρη καταβολή του ποσού που δικαιούνται.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό έχει συντάξει σχετικό κείμενο – πρότυπο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (δείτε εδώ) το οποίο οι συνταξιούχοι του ταμείου συμπληρώνουν και τα καταθέτουν προκειμένου το ΔΣ του ταμείου να αποφασίσει σχετικά.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ αλλά και Ομοσπονδιών όπως και ο εκπρόσωπος εργαζομένων του Ταμείου αντί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων λειτουργούν ως διεκπεραιωτές των κυβερνητικών και μνημονιακών αποφάσεων.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Ταμείου που έγινες στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ των Ομοσπονδιών ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠΟΚΠ και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ταμείου απέρριψαν τις προσφυγές των εργαζομένων, ψηφίζοντας μαζί με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, αποδεχόμενοι τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του ταμείου, που στηρίζονταν σε μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις που πέρασαν από τη Βουλή και για τις οποίες το Συνδικαλιστικό Κίνημα είχε οργανώσει μεγάλες κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστούν και εφαρμοστούν.

Μάλιστα το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών δεν προέρχονται μόνο από τις παρατάξεις του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αλλά και από εκπρόσωπο Ομοσπονδίας που έχει αναφορά στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση έθεσε το ζήτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και ζήτησε να καταδικαστεί αυτή η στάση των εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι εκπροσωπος που έχει αναφορά στη ΔΑΚΕ δήλωσε ότι είναι άλλο η συνδικαλιστική διεκδίκηση και άλλο η στάση που πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποι όταν συμμετέχουν στη Διοίκηση ενός ταμείου.

Συμπέρασμα: Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

δημοσίευσε ...