Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τέρμα τα "δίφραγκα" κι από τους γιατρούς στα διαγνωστικά !!!

 m.l"Δεν προλάβαμε καλά καλά να γράψουμε για την άρση του πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις και έρχονται οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων να ακολουθήσουν το παράδειγμα των φαρμακοποιών κόβοντας την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συγκυβέρνησης μας σπρώχνουν ολοένα  στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη. Απαξιώνουν και προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την Δημόσια υγεία. 
Αφήνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία να καταρρέουν από την αφαίμαξη των αποθεματικών τους και αδιαφορώντας για την τραγική οικονομική  κατάσταση  που μας έφεραν με τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα των μνημονίων, προωθούν απροκάλυπτα πλέον τα ιδιωτικά συμφέροντα. 
Δεν μας έχουν αφήσει περιθώριο ούτε να αρρωστήσουμε !!!"



Εξετάσεις χωρίς πίστωση από τη Δευτέρα, συγκέντρωση των γιατρών έξω από τον ΕΟΠΥΥ
"κλεμμένο" από in.gr
Συνεχίζονται και τη Μεγάλη Εβδομάδα τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ αφού εκτός από τα φάρμακα από σήμερα, Μ.Δευτέρα, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις εξετάσεις στα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό εργαστήρια.

Οι εργαστηριακοί γιατροί αποφάσισαν να παγώσουν την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την αποπληρωμή οφειλών.
Επίσης, σήμερα κάνει πρεμιέρα το σύστημα συνταγογράφησης βάσει της δραστικής ουσίας. Σύμφωνα με το μέτρο, οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα συνταγογραφούν φάρμακα στους ασθενείς βάσει δραστικής ουσίας και όχι με την εμπορική τους ονομασία. Τα δέκα πρώτα φάρμακα-ουσίες που ανήρτησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι οι εξής: Κλαριθρομυκίνη, Κεφπροζίλη, Κεφπροζίλη , Αζιθρομυκίνη, Φλουκοναζόλη, Σιπροφλοξασίνη,  Ομεπραζόλη , Λανσοπραζόλη,  Κετιριζίνη,  Μελοξικάμη.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους θα πρέπει να χορηγούν στον ασθενή το πιο φθηνό από τα αντίγραφα (γενόσημα) φάρμακα που κυκλοφορεί στη χώρα με την συνταγογραφημένη δραστική ουσία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι όλα τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στην θετική λίστα (πρόκειται για τη λίστα που περιλαμβάνει τα φάρμακα που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία) και αφορούν στις 10 δραστικές ουσίες, έχουν ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ. Για κάθε ομάδα φαρμάκων αναγράφεται η τιμή αναφοράς, που αντιστοιχεί στο φθηνότερο γενόσημο για το οποίο οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν μόνο την συμμετοχή τους.

Κατά του νέου συστήματος τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ, στη λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς να αναγράφουν πέραν της δραστικής ουσίας και το εμπορικό όνομα του σκευάσματος που επιλέγει κάθε φορά, για κάθε ασθενή μέσα σε παρένθεση.

«Ο κατήφορος της φαρμακευτικής περίθαλψης δεν έχει τελειωμό» αναφέρει σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σημειώνοντας: «Η συνταγογράφηση πλέον των φαρμάκων που χρειάζονται οι ασφαλισμένοι, θα γίνεται με γνώμονα την οικονομική κατάσταση του ασθενούς. Ο ιατρός θα συνταγογραφεί φάρμακα, ανάλογα με το ποια συμμετοχή θα μπορεί να πληρώσει ο ασφαλισμένος. Όποιος έχει λοιπόν χρήματα, θα μπορεί να παίρνει όποιο φάρμακο θέλει ή όποιο θεωρείται 'πιο αξιόπιστο'. Πάλι το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης θα πέσει στην τσέπη των ασφαλισμένων, που θα κληθούν εκ νέου να πληρώσουν καινούργιο χαράτσι».

«Ζούμε ακόμα μια κωμωδία της συνταγογράφησης, η οποία δεν λέει να τελειώσει. Ας είναι καλά οι άνθρωποι που μας χαρίζουν το γέλιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

δημοσίευσε ...