Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Δεν είναι αυτοκτονία είναι δολοφονία"



"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μας. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου."

 
"κλεμμένο" από : kinisi-esdkna
Σημειώματα και αφιερώσεις αφήνει ολοένα και περισσότερος κόσμος που συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος στο δέντρο που ο συνταξιούχος φαρμακοποιός έδωσε τέλος στην ζωή του σήμερα το πρωί ." Κυβέρνηση των δολοφόνων", "Κυβέρνηση των ηθικών αυτουργών", "Φτάνει πια! μια μέρα θα κριθείτε για όλα αυτά"," Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία", "Ο λαός να πάρει το όπλά"," κ. Χρυσοχοϊδη ετοιμάστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των απελπισμένων" "κ. Καμίνη επιτρέπονται οι αυτοκτονίες στο Σύνταγμα;".είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που άφησαν οι διερχόμενοι αποτίωντας φόρο τιμής στον συμπολίτη τους. Στο σημείο της αυτοκτονίας τελείται τρισάγιο.
Στο ιδιόχειρο σημείωμά του, ο τραγικός ηλικιωμένος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γίνει αυτόχειρας.
«Είμαι συνταξιούχος. Δεν μπορώ να ζω σε αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορώ να ψάχνω για φαγητό στα σκουπίδια. Γι αυτό αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου», έγραψε.
Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής μιλώντας το πρωί στην ΝΕΤ απαντώντας σε ερώτηση για την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού έκανε λόγο για "τραγωδία" ενώ αρνήθηκε να συσχετίσει την αυτοκτονία με τις οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα. «Δεν έχω κανένα σχόλιο και δε νομίζω ότι προσφέρεται να μπει στην πολιτική συζήτηση αυτή η ιστορία. Πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία, την οποία νομίζω ότι όλοι πρέπει να σεβαστούμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Να μη συνηθίσουμε το θάνατο
Παράλληλα κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο με σύνθημα “Να μην συνηθίσουμε το θάνατο” “Δεν μπορούμε να τους κοιτάμε να δολοφονούν. Η χωρική σημειολογία του Συντάγματος καθιστά ως νοηματικά ουσιώδες και κοινωνικά επιβεβλημένο το να αντιδράσουμε άμεσα” αναφέρει το κάλεσμα.
Να τους ανατρέψουμε τώρα πριν γίνει το αδιανόητο,αυτονόητο.
"Στην Ελλάδα του μνημονίου έγινε “αυτονόητο” ότι μπορείς να ζεις με 300 ευρώ. Έγινε “αυτονόητο” να ζεις σε περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας.Έγινε “αυτονόητο” ότι τα κέρδη των τραπεζιτών θα βρίσκονται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Έγινε αυτονόητο οι άστεγοι να γίνονται μέρος του τοπίου των πόλεων.Το σύστημα που προκαλεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση δεν νοιάζεται για ανθρώπους που φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν στην Πλατεία Συντάγματος βουτηγμένοι στα χρέη και την απόγνωση"τονίζει η Ν. Συνασπισμού στην ανακοίνωσή της για την αυτοκτονία καλώντας τον κόσμο "να τους ανατρέψουμε τώρα πριν γίνει το αδιανόητο, αυτονόητο, να μην αφήσουμε τη φρίκη να γίνει καθημερινότητα"

Οικονομικό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας
"Οργή και ανείπωτη οδύνη προκαλεί η αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου συνανθρώπου μας στο κέντρο της Αθήνας. Καταδικασμένος σε μια ζωή αβίωτη χωρίς καμία χαραμάδα φωτός για ένα καλύτερο αύριο, έδωσε τέλος στη ζωή του ακριβώς μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί που καθημερινά οι δήμιοι της οικονομικής κατοχής σχεδιάζουν τις δολοφονίες εκατομμυρίων." τονίζει σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
"Ποια θλιβερότερη εικόνα θα μπορούσε να περιγράψει τη σύγχρονη Ελλάδα; Ποιος θα απονείμει τις ευθύνες για τα καθημερινά εγκλήματα στους δολοφόνους της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ; Στην Ελλάδα του μνημονίου σημασία έχουν οι αριθμοί και οι δείκτες και όχι οι ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε, σύμφωνα με έκθεση της Unicef, η Αθήνα περνά μια ανθρωπιστική κρίση, με πρωτοφανή επίπεδα εξαθλίωσης και ένα στα τέσσερα παιδιά καταδικασμένη στη φτώχεια. Οι αυτοκτονίες σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυξάνονται καθημερινά." τονίζει.
"Είναι τέτοιες οι στιγμές που, ο αγώνας, η αλληλεγγύη και η ανατροπή είναι θέματα επιβίωσης. Πρέπει να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν." σημειώνει και καλεί "να γίνει η οργή, συλλογικός αγώνας."
Τέλος καλεί σήμερα σε διαδήλωση στις 6.00 στο Σύνταγμα.

Πρέπει να προτάξουμε την αλληλεγγύη απέναντι στη βία της φτώχειας
"Η σημερινή αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Το δραματικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο συνάνθρωπος μας αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα που βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Τα πολλαπλά βάρη που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και η σχέση τους με την αύξηση των αυτοκτονιών έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις έρευνες των ειδικών φορέων. Είναι καιρός να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει το λαό στη χώρα μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στη φτώχεια και την απόγνωση. Πρέπει να προτάξουμε τους συλλογικούς αγώνες και την αλληλεγγύη ως ασπίδα προστασίας όλων απέναντι στη βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης." αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για το γεγονός.
πληροφορίες: Αυγή

δημοσίευσε ...