Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κατά ΦΟΔΣΑ Α.Ε. και Ιδιωτικοποιήσεων

Όσοι σχεδιάζουν να πλουτίσουν με τα σκουπίδια σε βάρος της κοινωνίας θα βρουν απέναντι τους πολίτες.Μετά το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έρχεται το κίνημα ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ για τους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων 

"κλεμμένο" από :kinisi-esdkna

Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική και τα μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής και εισπρακτικό μηχανισμών υπέρ  των επιχειρηματικών συμφερόντων, που ετοιμάζονται  να λεηλατήσουν  το δημόσιο πλούτο και τα λαϊκά εισοδήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων οδηγώντας στην εργασιακή ανασφάλεια  τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Με τις ρυθμίσεις για τους Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων τακτοποιούνται οι τελευταίες εκκρεμότητες για την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων στους ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ.

Είναι η συνέχεια όσων μεθοδικά προχώρησαν  τον τελευταίο χρόνο με πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΕΚΑ  όπως η νομοθέτηση  της  αποκλειστικής,  επί της ουσίας αρμοδιότητάς  του, για τη διαχείριση των αποβλήτων (ν.4042/2012), της ανάθεσης του περιβαλλοντικού ελέγχου σε ιδιώτες, της υπεραπλούστευσης της  περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ν.4014/2011).

Οι  Φορείς Διαχείρισης στερεών αποβλήτων μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες. Οι ΟΤΑ υποχρεούνται να συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης όχι για να συναποφασίζουν αλλά μόνο για να πληρώνουν.

Η κατάργηση ακόμη  και της κατ΄ επίφαση δημοκρατίας των περιφερειακών συμβουλίων ολοκληρώθηκε με την αναγόρευση της ολιγομελούς Εκτελεστικής Επιτροπής των Φορέων διαχείρισης στον απόλυτο άρχοντα, που θα αποφασίζει την εφαρμογή των ΣΔΙΤ και την  κοστολόγιση της διαχείρισης απορριμμάτων ερήμην  των πολιτών. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις διατάξεις που ιδιωτικοποιούν την διαχείριση απορριμμάτων και αναπαράγουν καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής.

Όσοι  σχεδιάζουν να πλουτίσουν  με τα σκουπίδια  σε βάρος της κοινωνίας  θα βρουν απέναντι τους πολίτες.
Μετά το  κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  έρχεται  το κίνημα ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. 

11.4.2012
Τμήμα Αυτοδιοίκησης
 

δημοσίευσε ...