Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΑΝΑΤΡΟΠΗ (εκλογές) στις 6 Μαΐου ....

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές

"κλεμμένο" από : topontiki
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο οποίος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στις 9 το βράδυ.

Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος.


Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο έκανε τον απολογισμό της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «όταν αναλάβαμε στις 11 Νοεμβρίου η θέση μας στη ζώνη του ευρώ τελούσε υπό αίρεση» και ότι αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος της χρεοκοπίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαμόρφωσε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη συνέχιση της προσπάθειας με το διττό στόχο της εξυγίανσης του κράτους και της διασφάλισης δημοσιονομικής σταθερότητας και της αποκατάστασης στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

«Οφείλουμε ως κυβέρνηση όταν παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να της παραδώσουμε ταυτόχρονα και επεξεργασμένες προτάσεις, ώστε να μπορεί να κάνει με πληρέστερο τρόπο τις δικές της επιλογές. Πρέπει να της δώσουμε ένα κράτος σε λειτουργία», κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού εκτός από τις εκλογές συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες, όπως η διαδικασία χρηματοδότησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ομόλογα του EFSF.

δημοσίευσε ...