Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΥΠΕΣ : "σιγή ιχθύος ..." για το εκλογικό, "Ασέλγια" για την εργατική Πρωτομαγιά.


 Παρά του ότι πλησιάζουμε στην ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος σε ότι αφορά το ύψος του ποσού της  εκλογικής αποζημίωσης, που τείνει να πάρει μορφή ελεημοσύνης. Ενώ παράλληλα, χωρίς ενδοιασμούς, "ασελγεί" με μία απόφαση φάντασμα πάνω από την επέτειο μνήμης της αιματοβαμμένης Εργατικής Πρωτομαγιάς, διατάζοντας στην ουσία τους εργαζόμενους στους Δήμους να εργαστούν σε ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ προκειμένου να διευκολύνουν την διεξαγωγή των εκλογών.

Χαρακτηριστικά η απόφαση αναφέρει :
«ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, και με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση τόσο των εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής και των υπηρεσιών για τη διενέργεια των εκλογών όσο και γενικότερα των εκλογέων, σας πληροφορούμε ότι οι αρμόδιες για τη διενέργεια των εκλογών υπηρεσίες σας θα μείνουν ανοιχτές το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαΐου.
Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας...
»Τα ανωτέρω ισχύουν και για την Τρίτη 1η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές οι ανωτέρω υπηρεσίες, με την παρουσία του απαιτούμενου για την κάλυψη των αναγκών τους προσωπικού.
»Υπενθυμίζεται τέλος ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους».

Η ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος από την "καθεστωτική" συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν έχει προηγούμενο, ειδικά για μία τόσο σημαδιακή ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ταξική συνείδηση των εργαζομένων. Με την αλαζονική επίδειξη ισχύος που επιδεικνύει το Υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί την απαξίωση και κατάργηση της επετείου μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ημέρας ορόσημου - σταθμού των εργατικών αγώνων, θέλοντας έτσι να καθυποτάξει το εργατικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Το δε εκλογικό επίδομα για τους εργαζόμενους στους Δήμου με την μορφή ελεημοσύνης που φαίνεται να παίρνει και με δεδομένο όπως έχουμε ξαναγράψει ότι είναι ευκαιριακό και πρόσκαιρο μπροστά στις σαρωτικές μειώσεις των μισθών μας, δείχνει την απροκάλυπτη απαξιωτική αντιμετώπιση με την οποία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους το υπουργείο εσωτερικών και η βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή συγκυβέρνηση των συμφερόντων.

Η απάντηση που βγήκε ομόφωνα μέσα από τις εργασίες του 41ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι ότι :

Η επέτειος μνήμης της εργατική Πρωτομαγιάς δεν είναι ΑΡΓΙΑ, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ και συνεπώς αρνούμαστε να πάρουμε μέρος σε εργασίες και διαδικασίες εκείνη την ημέρα.

ΟΧΙ στο επίδομα ελεημοσύνης.

δημοσίευσε ...