Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ - ΟΤΑ : 19/11/2012 Καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία - Στάση εργασίας σε Θεσσαλονίκη για τους συλληφθέντες

Ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ στους συλλόγους - μέλη της για την στάση εργασίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 από τις 11.00 το πρωί μέχρι τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις 12.00 το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου)
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες της να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται, εκτός των άλλων για να αποτρέψουν στην πράξη τις απολύσεις-διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων.

Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. Προχώρησε για… παραδειγματισμό στη σύλληψη τριών συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στο κτίριο της Δ.Ε.Θ., την ημέρα διεξαγωγής της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων, στο πλαίσιο της οποίας προετοιμάζονταν το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμπονται με τη διαδικασία του Αυτοφώρου να δικαστούν τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους είναι για παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο Εισαγγελέας άσκησε τις ποινικές διώξεις χωρίς να είναι παρόντες οι δικηγόροι των συναδέλφων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά την ΑΜΕΣΗ αθώωση τους, γιατί ο μόνος που έπρεπε να συλληφθεί και να καταδικαστεί είναι ο κ. Φούχτελ. Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας με τις προσβλητικές, προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις του, συστήνοντας επί τις ουσίας απολύσεις, ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Για την έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συναδέλφους, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο (26ης Οκτωβρίου-Θεσσαλονίκη).

Την απόφασή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, δεν μπορεί να τη σταματήσει κανένας. Ο δίκαιος αγώνας μας δεν τρομοκρατείται, δεν σταματά… Συνεχίζεται μέχρι τέλος. Πλέον δεν τους φοβόμαστε !!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – Από τις 11.00 π.μ. έως τέλος του ωραρίου
ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στις 12.00 μ.μ. στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Την ίδια ημέρα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλ. Καραϊσκάκη – 3ος όροφος – Αθήνα) η ε.ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποιεί έκτακτη συνέντευξη τύπου με θέμα:  
«η έκφραση αλληλεγγύης και πρωτοβουλιών στους συλληφθέντες εργαζόμενους στη διάρκεια της κινητοποίησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή τη 3η ελληνογερμανική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη»














Υπενθυμίζουμε πως για αύριο Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 προχωρούμε σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα στοιχεία να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

δημοσίευσε ...