Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»

Ανακοίνωση της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης Εργαζομένων Δήμου Πειραιά για την στάση και δράση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατ/των Δήμου Πειραιά εν όψη απεργιακών κινητοποιήσεων.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 6/11/2012



Κατ’ αρχήν να «χαιρετίσουμε» την έστω και την ύστατη στιγμή «αγωνιστική» διάθεση των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας για το κάλεσμα – ανακοίνωση  που κοινοποίησαν στους εργαζόμενους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.  Είναι η πρώτη φορά που το κάνει και δεν μπορούμε παρά να τους «καλωσορίσουμε» στο δρόμο του αγώνα που εδώ και πολύ καιρό έχουμε βγει μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Δεν δεχόμαστε όμως παρατηρήσεις και μαθήματα δημοκρατίας από ανθρώπους που φαίνεται να είναι αδιάβαστοι, όπως αυτοί που ψήφισαν αδιάβαστα τα μνημόνια και μας έφεραν την φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουμε σήμερα.

Στη δημοκρατία που θέλουμε όλοι να επικαλούμαστε αλλά λίγοι την εφαρμόζουν, οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων είναι αυτές που παίρνουν τις αποφάσεις για απεργίες και κινητοποιήσεις και πραγματοποιούνται φυσικά πολύ ΠΡΙΝ και ΟΧΙ ΜΕΤΑ τις κινητοποιήσεις. (καταστατικό ?)

Τα καταστατικά και οι νόμοι δεν αναλώνονται στις πόσες ημέρες συνδικαλιστικής άδειας δικαιούστε, γράφουν κι άλλα αξιόλογα, σας προτρέπουμε να διαβάσετε κι αυτά.

Καταλαβαίνουμε ότι η αλαζονεία της εξουσίας που τους διακατέχει, είναι αυτή που τους οδηγεί να αποφεύγουν όπως «ο διάολος το λιβάνι» την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, αλλά γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι το ψέμα και η υποκρισία έχουν πολύ κοντά ποδάρια και δεν μπορούν να πάνε μακριά. Σε καμία περίπτωση η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου δεν θα ήθελε οι εργαζόμενοι μέσα από την σωστή ενημέρωση να ξεσηκωθούν ενάντια στη λαίλαπα των εξοντωτικών για τους ίδιους μέτρων του νέου μνημονίου και να «τσαλακώσουν» την εικόνα του Δημάρχου. Εξυπηρετεί αυτό τις «αρμονικές» σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του Δ.Σ. με την δημοτική αρχή, να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο σκοτάδι και στην «ακινησία».

Παίζοντας όμως το παιχνίδι - της εργοδοσίας - της δημοτικής αρχής από την μία προφασίζονται ότι το σωματείο βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις κι από την άλλη στέλνουν τους εργαζόμενους – μέλη με πλαστά χαρτιά δήθεν νοσοκομειακών απορριμμάτων να μαζεύουν τους κάδους του Πειραιά από κοινά σημεία (όχι και τόσο κοινά, γιατί και εδώ κινείται η δημοτική αρχή με «ρατσιστικές» εντολές, μαζεύονται σκουπίδια από «ιδιαίτερα» σημεία ενώ οι φτωχογειτονιές του Πειραιά πνίγονται στο σκουπίδι).

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά νοιώθοντας την «αδυναμία» του δ.σ. να τους προστατέψει, υποκύπτουν στις πιέσεις που δέχονται από τους συνειδητούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει η δημοτική αρχή.   

Στερούνται δε λογικής οι συνδιαλλαγές του Δ.Σ. του Σωματείου με την δημοτική αρχή που τις παραμονές του «πολέμου» κάνουν αντικείμενο συνδιαλλαγής τις κινητοποιήσεις και «επαιτούν» τις δεδουλευμένες υπερωρίες μας, ενώ εντέχνως κρύβονται πίσω από το όνομα της ομοσπονδίας για τις κινητοποιήσεις προκειμένου να μην χαλάσουν τις «μεταξύ τους» καλές σχέσεις.

Περίεργη όμως είναι η στάση απάθειας που κρατάει η ΔΑΣ – ΟΤΑ και οι δύο εκπρόσωποι της στο δ.σ., χωρίς να παίρνει σαφής θέση στα γεγονότα που εξελίσσονται, πράγμα που την καθιστά συνυπεύθυνη.  

Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου Πειραιά για πραγματικά ενωτικό και  δυναμικό αγώνα ενάντια στα νέα εξοντωτικά μέτρα που κατέθεσε προς ψήφιση η τρικομματική συγκυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να πάρουν αυτοί την κατάσταση στα χέρια τους, γιατί η ζωή είναι δικοί τους και τους ανήκει. Κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύει παίζοντας παιχνίδια με αυτήν προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε μαζικό αγώνα διαρκείας ακόμη και αν τελικά μπορέσουν να ψηφίσουν τα μέτρα ταφόπλακα των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών σχέσεων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγώνα ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ελπίδας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας

Υ.Γ. είμαστε διασπαστές, αλλά διασπαστές του εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπηρετείτε !


ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ                                                       Νοέμβριος 2012

δημοσίευσε ...