Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές κι εμείς μιλάμε γι' ανθρώπινες ζωές

Μετά τη σημερινή κατάληψη των υπηρεσιών των δήμων και ειδικά των γραφείων προσωπικού προκειμένου να μην σταλεί καμία λίστα εργαζομένων για απόλυση καθώς και την συγκέντρωση εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και του δημόσιου τομέα έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συλληφθέντες συναδέλφους που δικάζονται σήμερα.

 (Αναφορικά  για το θέμα αυτό να πούμε ότι η υπόθεση πήρε αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα).

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στον εξοντωτικό για τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας 3ο μνημόνιο και στις διατάξεις του, που φέρνουν απολύσεις εργαζομένων, διάλυση των υπηρεσιών των δήμων, ιδιωτικοποιήσεις και επιπλέον χαράτσια στους πολίτες.

Κυριευόμενοι από φόβο ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου μας θα είναι αυτές που θα δημιουργήσουν κλίμα αμφισβήτησης των υποσχέσεων που έχουν δώσει οι υποταγμένοι αρχηγοί της συγκυβέρνησης στους εντολείς τους και προαισθανόμενοι ότι τα νέα εξοντωτικά μέτρα ο ενωτικός και μαζικός αγώνας των εργαζομένων θα τα ακυρώσει,  δεν διστάζουν να εφαρμόσουν οποιαδήποτε τακτική, ακόμα και τακτικές που θυμίζουν επταετία, προκειμένου να καταστείλουν την ενότητα, την δυναμική και την μαχητικότητα του κλάδου.

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, δεν τους φοβόμαστε ...!!!

Αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει προκηρύξει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00π.μ. έως τις 3.00μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00μ.μ. έως τις 7.00μ.μ. για την απογευματινή βάρδια. Ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στην ΠΛ. Καραϊσκάκη – Αθήνα (γραφεία ομοσπονδίας) και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα) διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα που διακατέχει τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης να αποτρέψουν τις απολύσεις – διαθεσιμότητες.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Το δελτίο τύπου δράσης της ΠΟΕ – ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...