Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στο μυαλό του Τζον Μανιτάκη



Ανανδρανιστάκης Γ.
Ο τιτάνιος αγώνας του Α. Σαμαρά για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων άρχισε ήδη να καρποφορεί! Η παγκοσμίου φήμης τηλεοπτική σειρά "Criminal Minds" θα μεταφερθεί από το Χόλιγουντ στην Ελλάδα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την οικονομική, ου μην αλλά και την πολιτισμική άνθηση της χώρας μας. 

Για όσους δεν το γνωρίζετε, στην εν λόγω σειρά μια ομάδα ειδικών του FBI κυνηγάει και εξοντώνει ιδιοφυείς εγκληματίες, εξ ου και το Criminal Minds.

Επειδή όμως η επάρκεια σκοτεινών εγκεφάλων είναι πεπερασμένη ακόμη και στην Αμερική των 11.000 φόνων ετησίως, οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να έρθουν στην Ελλάδα, όπου οι κακόβουλοι νόες αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινώς.

Criminal Minds: Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, Στουρνάρας, Βρούτσης, από προχθές και ο καθηγητής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μανιτάκης, που από τις απειλές για παραίτηση και τον ψευτοτσαμπουκά στον Τόμσεν, πέρασε αίφνης στις απολύσεις 26.000 δημοσίων υπαλλήλων. 

Υπαλλήλων που είναι κατά κύριο λόγο απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου και τονίζουμε το Γυμνασίου και Λυκείου, διότι το να ρίχνεις στην ανεργία 26.000 οικογένειες είναι από μόνο του έγκλημα, το να ρίχνεις όμως στην ανεργία ανθρώπους που δεν έχουν κανένα τυπικό προσόν και που δεν πρόκειται να βρουν δουλειά στον αιώνα τον άπαντα, ε αυτό, κ. καθηγητά της ΔΗΜ.ΑΡ., είναι έγκλημα εκ προμελέτης.

Στη λαιμητόμο της απόλυσης μπαίνουν και όσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, όσοι μπήκαν δηλαδή στο Δημόσιο με ρουσφέτι. Ερωτάται ο συνταγματολόγος Μανιτάκης: Πόσο δίκαιο είναι να τιμωρείται αυτός που μπήκε στο Δημόσιο με ρουσφέτι και να μένουν ατιμώρητοι αυτοί που τον έβαλαν στο Δημόσιο με ρουσφέτι; 

Αν αυτός που μπήκε στο Δημόσιο για 1.000 ευρώ τιμωρείται με απόλυση, αυτοί που τον έβαλαν στο Δημόσιο, ποια τιμωρία πρέπει να λάβουν; Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., οι υπουργοί, οι βουλευτές, όλοι όσοι διόριζαν τα δικά τους παιδιά με αντάλλαγμα την πολύφερνη εξουσία, δεν θα έπρεπε να υποστούν κι αυτοί την ίδια ποινή; 

Το Μητσοτακέικο, που έχει διορίσει τη μισή Κρήτη, θα συνεχίσει να παριστάνει τον κήνσορα και να τσιμπάει έξι μισθούς από τον προϋπολογισμό και τζάμπα καφετιέρες από τη Siemens;

Δεν φτάνει που ρίχνουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, την εξαθλίωση, την κατάθλιψη, ενδεχομένως και τον θάνατο, τους ξεφτιλίζουν κι από πάνω. Τους λένε αγράμματους, κηφήνες, ρουσφετάκηδες, μέχρι και επίορκους. Το λέει και η Ιστορία: Κάθε μαζικό έγκλημα συνοδεύεται από εκστρατείες κατασυκοφάντησης των θυμάτων, ώστε η εξολόθρευσή τους να γίνεται αποδεκτή από τη σιωπηλή πλειοψηφία. 

Και να φανταστείτε ότι παλαιά δεν είχανε και Μega.

Πηγή: avgi.gr 15/11/2012

δημοσίευσε ...