Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων στο Δημόσιο

Σήμερα 20/11/2012 κλιμάκιο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του Παν. Λαφαζάνη και τους βουλευτές Β’ Αθήνας Στρατούλη Δημήτρη και Αποστόλη Αλεξόπουλο συναντήθηκαν με επιτροπή συνδικαλιστών από χώρους του δημοσίου και των ΟΤΑ που εργαζόμενοί του τίθενται σε διαθεσιμότητα με την παρουσία και των μελών της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού και Γιώργου Χαρίση.

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκδήλωσαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων του δημοσίου και των ΟΤΑ και κατήγγειλαν τις διαθεσιμότητές τους ως πραγματικές και  απάνθρωπες απολύσεις, που ανοίγουν το δρόμο για ακόμα περισσότερες απολύσεις συναδέλφων τους και για ξεπούλημα δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επίσης δεσμεύτηκαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταθέσει πρόταση νόμου του για κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και των διαθεσιμοτήτων, που αποτελούν τους προθάλαμους απολύσεων των εργαζομένων  στο δημόσιο και στους ΟΤΑ. Αυτή η πρόταση νόμου θα αποτελεί και πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εάν συμμετέχει στο μέλλον σε κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει με τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους.

Ταυτόχρονα στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων στο δημόσιο και στους ΟΤΑ ενάντια στις διαθεσιμότητες συμμετείχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τους βουλευτές του Γιάννη Σταθά, Κώστα Μπάρκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και από το μέλους της εργατικής πολιτικής τους ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μπασιούκα Μάρκο.

δημοσίευσε ...