Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μαζικές απολύσεις από το δημόσιο, μέσα στο 2013 !

ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ 2013!

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ !

Δίνοντας την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα, η κυβέρνηση προχωρά σε πλήρη, σχεδόν, ευθυγράμμιση με τις τροϊκανές υποδείξεις.

Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση δείχνει σκληρά αποφασισμένη:
Πρώτον: Να προχωρήσει σε μαζικές αθρόες απολύσεις που θα υπερβαίνουν μέσα στο 2013 ακόμα και τις 25.000 "διαθεσιμότητες", που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο !

Δεύτερον: Να επιβάλει και το 2013, αντί της πρόβλεψης μέχρι το 2012, το «χαράτσι» στα ακίνητα, ίσως κατά τι μειωμένο, που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ !

Τρίτον: Να περιορίσει δραστικά τις διευκολυντικές ρυθμίσεις στα ενήμερα ενυπόθηκα τραπεζικά δάνεια και στις υποχρεώσεις των πολιτών στα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο !

Τέταρτον: Να παρέμβει δραστικά για περικοπές δαπανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στις εισπράξεις και δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι παραπάνω κυβερνητικές δεσμεύσεις έναντι της τρόικας , που έφυγε και θα επιστρέψει τον Απρίλη, συναποτελούν νέα μέτρα, πέραν των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου, τα οποία όλα δείχνουν ότι θα δρομολογηθούν, παρά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που καταγράφονται, μάλλον, για λόγους εντυπώσεων.

Πέραν αυτών, ενώ τα νέα μέτρα λαμβάνονται στο όνομα του εκτροχιασμού του προϋπολογισμού του 2013, είναι σχεδόν βέβαιον ότι αυτά τα μέτρα θα επιδεινώσουν, αντί να βελτιώσουν, την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ιδιαίτερα τέτοια μέτρα θα επιτείνουν την ύφεση και την ανεργία, η οποία ξεπέρασε το 26% με βάση τα τελευταία στοιχεία και προσεγγίζει το 60% στους νέους, πράγματα που σημαίνουν ότι όλη η ελληνική κοινωνία βασανίζεται σκληρά από εφιάλτη του ανέργου.

Ερώτημα παραμένει αν και κατά πόσον αυτές οι εξελίξεις θα έχουν συνέπειες στην κλονισμένη, ούτως ή άλλως, κυβερνητική "σταθερότητα" και πορεία, ενώ δεν είναι λίγοι οι παρατηρητές που θέτουν σε ζωηρή αμφιβολία τη δυνατότητα του κυβερνητικού σχήματος να παραμείνει για πολύ στη ζωή.

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...