Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον δήμαρχο Πάτρας για αντιδημοκρατικότητα και αυταρχισμό

Σαφώς και η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ) – ΟΤΑ είναι υπέρ κάθε καταγγελίας και δυναμικής αντίδρασης όταν πρόκειται για αδικαιολόγητες διώξεις υπαλλήλων ή συνδικαλιστικών στελεχών για την δράση που παρουσιάζουν στο χώρο εργασίας τους, από όποια φυσικά συνδικαλιστική παράταξη κι αν προέρχονται.
Κάθε μορφή συνδικαλιστικής δίωξης θεωρούμαι ότι πλήττει τη δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και το συνδικαλιστικό κίνημα και αποσκοπεί στον εκφοβισμό των συνδικαλιστών για περιορισμό και εξάλειψη της δράσης τους.


Το ίδιο όμως θα περιμέναμε από την πλειοψηφική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ στην ομοσπονδία να αντιμετωπίζει όλες τις διώξεις και όχι να κρατά δύο μέτρα και δύο σταθμά σε παρόμοια φαινόμενα όταν παρατηρούνται και να επεμβαίνει μόνο για τα δικά της συνδικαλιστικά στελέχη, όταν διώκονται.

Να θυμίσουμε στα μέλη της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που γύρισαν την πλάτη και σφύριζαν αδιάφορα σε παρόμοια περίπτωση, αλλά βέβαια αφορούσε μέλος της ΑΣΚ-ΟΤΑ και μέλος μάλιστα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που εκδιώχθηκε και συνεχίζει να εκδιώκεται, από το χώρο εργασίας που δρα το Σωματείο από το οποίο εκλέγεται, για την έντονη συνδικαλιστική του δράση κατά τη περίοδο των πρόσφατων μεγάλων κινητοποιήσεων του κλάδου και γιατί πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί κατά των αναθέσεων εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες και κατά των ιδιωτικοποιήσεων που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή Πειραιά του κ. Μιχαλολιάκου.

Σε κάθε περίπτωση η καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μας βρίσκει σύμφωνους όχι φυσικά από μεγαλοψυχία αλλά από κουλτούρα και ιδεολογία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει άλλη μια φορά τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής Πάτρας και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Γιάννη Δημαρά.

Μετά την παράνομη απόφασή του να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών του Δήμου, ο επόμενος στόχος του ήταν η μετακίνηση και η δίωξη όλων των συνδικαλιστικών στελεχών των Συλλόγων Εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, που αντιδρούν στην πολιτική που εφαρμόζει.

Με την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, σιωπής και εκφοβισμού, με το μανδύα «του Δημοκρατικού Δημάρχου», μοναδικό στόχο έχει και αυτός το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, μιας και ο ίδιος είναι πιστός «υπηρέτης» των μεγάλων επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων.

Η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων υπηρετεί μόνο τις μνημονιακές και άθλιες πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης που βασικό στόχο έχουν την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό και το λυσσαλέο μίσος απέναντι στις συλλογικές εκφράσεις των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς είναι το μόνο ισχυρό εμπόδιο στην επιβολή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τις παράνομες μετακινήσεις των συνδικαλιστών αλλά και κάθε εργαζόμενου που αντιτίθεται στους σχεδιασμούς του. Σε αντίθετη περίπτωση πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει την συνολική αντίδραση των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων και όχι μόνο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις αυθαίρετες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.    

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος      Γιάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...