Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αξιολόγηση, το άρμα των απολύσεων

Με αφορμή την «φιλολογία» στελεχών της ΔΑΚΕ στους ΟΤΑ  και την σιωπηρή συναίνεση της ΠΑΣΚΕ για  την θετική στάση που πρέπει να έχει το  συνδικαλιστικό κίνημα  απέναντι στην αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ ,  η ΑΣΚ-ΟΤΑ ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά πως η «αξιολόγηση» που προωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών αλλά την συρρίκνωση τους  και τις απολύσεις προσωπικού.

Η προωθούμενη αξιολόγηση γίνεται κατ’ απαίτηση της τρόικα προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στο μνημόνιο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Είναι απολύτως σίγουρο πως  η αξιολόγηση αυτή  είναι προσχηματική, γίνεται προκειμένου να δικαιολογηθούν  προειλημμένες αποφάσεις και θα  επιφέρει  μείωση δ/νσεων και τμημάτων,  κατάργηση οργανικών θέσεων και τελικά   απολύσεις.

Σ αυτή λοιπόν την πολύ συγκεκριμένη συγκυρία οι γενικολογίες για την θετική στάση του  συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην αξιολόγηση,  μόνο καλές υπηρεσίες στην κυβέρνηση προσφέρουν.

Δεν είμαστε ανυποψίαστοι . Καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να πλασάρει την αξιολόγηση για να δικαιολογήσει  τις απολύσεις .

Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί και τα γνωστά παπαγαλάκια και τους μαϊντανούς των  ΜΜΕ που τους έχει πιάσει ξαφνικά ο πόνος για την αξιολόγηση των δομών του δημοσίου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα ξεκάθαρα οφείλει να πει όχι σ’ αυτή την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και των εργαζομένων.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ  ξεκάθαρα λέει όχι στην απάτη της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση και όχι στην επιχείρηση ωραιοποίησης  της αξιολόγησης που προωθούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δυνάμεις του συνδικαλιστικού κατεστημένου.

Μάρτιος 2013                                                   Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ σε μορφή Word για διανομή στους συναδέλφους ΕΔΩ

δημοσίευσε ...