Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ Θεσσαλονίκης «καλεί» ... Μπουτάρη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η επίθεση της Τρικοματικής Κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και Τρόικας ενάντια στις εργασιακές μας σχέσεις & μισθούς συνεχίζεται...
Επέλεξαν την αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού ως νέο μέτρο για να φτάσουν στις απολύσεις.
Στα μνημόνια που έχουν υπογράψει προβλέπονται 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2015.

Εμείς σαν εργαζόμενοι ουδέποτε αρνηθήκαμε την αξιολόγηση, αν σαν στόχο είχε την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες - Δημότες με μέτρα, επιμόρφωση και εκπαίδευση του προσωπικού.

Ο στόχος τους σήμερα είναι να απολύσουν προσωπικό. Προσπαθούν με τον κοινωνικό αυτοματισμό να βάζουν σε αντιπαράθεση κοινωνικές ομάδες
(π.χ. Άνεργους με εργαζομένους στο Δημόσιο).

Δώδεκα Δήμοι πιλοτικά ξεκίνησαν την αξιολόγηση – μέσα σ' αυτούς στον Νομό μας είναι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Εμείς επισημαίνουμε τον κίνδυνο ότι μέσα από αυτό θα ονομάσουν σημαντικό αριθμό εργαζομένων
“ πλεονάζων  “ και θα οδηγηθούμε σε απολύσεις.

Καλούμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα υπάρξει μείωση προσωπικού.

Ήδη η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών έχει ξεκινήσει χωρίς να γίνουν αξιολογήσεις των υπηρεσιών. Η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός και άλλες υπηρεσίες σήμερα βρίσκονται ήδη σε χέρια εργολάβων. Η δικαιολογία είναι ότι το προσωπικό δεν επαρκεί διότι υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων.

Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι:

*  Γιατί οι ανταποδοτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες κοινωνικών δομών δεν εξαιρούνται από την απαγόρευση προσλήψεων, έτσι ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ???

*  Πως είναι δυνατόν να λένε ότι ο Δημόσιος τομέας είναι υπεράριθμος και ταυτόχρονα να γίνονται προσλήψεις με ειδικά προγράμματα μέσω των ΜΚΟ στους Δήμους μας και στις υπόλοιπες Δημόσιες Υπηρεσίες ???

Ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα με 470 ΕΥΡΩ μισθό και χωρίς ασφάλεια ( ένσημα για σύνταξη) και πάλι με προσλήψεις στο Δημόσιο και τους Δήμους.

Εμείς λέμε ότι ο εφιαλτικός αριθμός 1.500.000 άνεργοι οδηγεί την χώρα σε κοινωνική έκρηξη με ήδη χιλιάδες περιστατικά κοινωνικής και ανθρώπινης κρίσης με φαινόμενα οικογένειες να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη επιβίωσης. Έχουμε ήδη φαινόμενα υποσίτισης  παιδιών στα σχολεία όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί .

Αυτός ο αριθμός των ανέργων ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ.

Άμεσα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας με Δημόσιες επενδύσεις & ενισχύσεις των μικρών επιχειρήσεων με επιχορήγηση προσλήψεων ανέργων. Αυξήσεις σε μισθούς στον δημόσιο & ιδιωτικό τομέα για να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων & ταυτόχρονα η αύξηση τζίρου της αγοράς.

Εμείς πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τις 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο.
Στόχος τους είναι να φύγουν αυτοί που στοιχίζουν ακριβά, δηλ. εμείς που ο μισθός μας έφτασε στα 750 ΕΥΡΩ και να προσληφθούν ανασφάλιστοι με 470 ΕΥΡΩ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, με τα δικά μας αιτήματα συνδεδεμένα μα τα προβλήματα της κοινωνίας δηλ. ανεργία, διάλυση της παιδείας, ανυπαρξία της κοινωνικής στήριξης από το κράτος, διάλυση της υγειονομικής περίθαλψης, πρέπει να δώσουμε την μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε συμμάχους.

Τα σωματεία μας, η ομοσπονδία μας αλλά κι εμείς σαν εργαζόμενοι πρέπει να συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες με άλλες ομοσπονδίες, με τους νέους και τις νέες που και σήμερα δίνουν τον δικό τους αγώνα με τους αγρότες, επαγγελματίες κι εκείνους τους κοινωνικούς φορείς που θέλουν να δώσουν αυτή τη μάχη.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ

Μάρτιος 2013         Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.
                               ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

δημοσίευσε ...