Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

«Μασκαρεμένο» σκηνικό αντιπαράθεσης,άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται !

Ο Σαμαράς, ως τοπάρχης αποικίας, διασύρεται από τους υπαλλήλισκους των ηγεμόνων!
 
Έληξε χωρίς κατάληξη με υπόσχεση ότι συνεχίζεται... η πολύωρη συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα - τρόικας
Συνέχεια στο σκηνικό αντιπαράθεσης δίνουν κυβέρνηση και τρόικα, μετά και την πολύωρη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο των δανειστών με τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γ. Στουρνάρας μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως υπήρξε "σημαντική πρόοδο", ωστόσο συμπλήρωσε πως  "η οριστικοποίηση του πακέτου παραμένει ανοικτή και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά την επιστροφή των στελεχών της τρόικας, που αναχωρούν σήμερα και αναμένεται να επιστρέψουν σε «μερικές μέρες».

Το κακοστημένο θέατρο της κυβέρνησης και της τρόικας είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα για την κλιμάκωση των εκβιασμών εναντίον του λαού και θα αποτελέσει άλλοθι της κυβερνητικής κοινοπραξίας για επιβολή νέων βάρβαρων μέτρων που θα ακολουθήσουν.
Στο μεταξύ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδει ότι συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα ο Αντώνης Μανιτάκης. «Ο υπουργός δεν συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας όπως εσφαλμένα μεταδόθηκε και κατά συνέπεια δεν βγήκε από “παράπλευρη” ή “πίσω” πόρτα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε συνάντηση διάρκειας 2,5 ωρών με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση αυτή, ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και τα περί παράτασης των σχετικών προθεσμιών, ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ακολουθούν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Το απόγευμα προηγήθηκε και ολιγόλεπτη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Σαμαρά αναλυτικό σημείωμα για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας, καθώς και το σχέδιο των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, τα οποία έχουν καταρτιστεί βάσει των προαπαιτούμενων που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», το κεντρικό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι η άρνηση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τη δέσμευση του μνημονίου για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και η αθέτηση της συμφωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης καθιστά δύστροπους τους ελεγκτές για όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα, όπως η διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ και οι δόσεις των χρεών προς εφορία και Ταμεία.

Η τρόικα, ωστόσο, ανακάλυψε και νέα προβλήματα, όπως είναι ο κίνδυνος αύξησης των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, οι ελλιπείς έλεγχοι των δημοσιονομικών επιδόσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ανησυχεί και για τις επιπτώσεις στις τράπεζες μιας ρύθμισης των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.


πηγή : iskra

δημοσίευσε ...