Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Παρωδία η μία και μοναδική συνέλευση του Σωματείου. (ΣΟΜΕΔΠ)



Σε παρωδία εξελίχθηκε η μία και μοναδική συνέλευση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 21/3/2013,  το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά για το έτος που μας πέρασε.

Η απαξίωση που έδειξαν οι συνάδελφοι στο Σωματείο, μη συμμετέχοντας στη συνέλευση, δεν είναι τυχαία.

Είναι αποτέλεσμα αφενός της γενικής αδράνειας της διοίκησης του Σωματείου ακόμα και στην πραγματοποίηση συνελεύσεων, θυμίζουμε ότι η τελευταία διεξήχθη πριν ένα χρόνο και αφετέρου δε της «επιθυμίας» της δημοτικής αρχής για πλήρη συνδικαλιστική ακινησία των εργαζομένων.

Η δε δικαιολογία που προφασίστηκε ο πρόεδρος του Σωματείου για την απουσία των εργαζομένων καθαριότητας, λόγω της επιθεώρησης που θα έκανε ο Δήμαρχος στους δρόμους του Πειραιά, ενισχύει την θέση μας για τις «επιθυμίες» του δημάρχου αλλά είναι και δείγμα της τρομοκράτησης που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων της καθαριότητας από την ίδια την δημοτική αρχή αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοιες δικαιολογίες από πρόεδρο Σωματείου.

Στο να εξελιχθεί παρωδία η γενική συνέλευση δεν συντέλεσε όμως μόνο το γεγονός της μη ικανοποιητικής συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτή. Μεγάλο ρόλο και ίσως τον κυριότερο έπαιξε η ανευθυνότητα του προεδρείου του Σωματείου στη σύνταξη και απόδοση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.

Μετά από παρέμβαση της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης, ζητήθηκε το αυτονόητο, τόσο ο διοικητικός όσο και  ο οικονομικός απολογισμός να δοθεί γραπτώς στα μέλη της συνέλευσης ώστε να ξέρουν τι ψηφίζουν.

Ο διοικητικός απολογισμός δεν κατέστη δυνατόν τελικά να μοιραστεί  στα μέλη, για άγνωστη αιτία. 

Και αντί ενός διευκρινιστικού οικονομικού απολογισμού που θα διέλυε τις φήμες για οικονομικές ατασθαλίες, το προεδρείο του Σωματείου, μας μοίρασε κυριολεκτικά ένα μπακαλόχαρτο ανυπόγραφο, με σκόρπια νούμερα και αιτιολογήσεις, που φυσιολογικά δεν έπρεπε να πείθει ούτε τους ίδιους που το συνέταξαν. Ενώ η απουσία (κανονική άδεια) του προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής που διενήργησε τον οικονομικό έλεγχο και ίσως να διαφώτιζε την οικονομική κατάσταση, έπαιξε κι αυτή αρνητικό ρόλο.  

Παρ’ όλα αυτά όμως και δημιουργώντας πολλές απορίες και αμφισβητήσεις, πέρασε(?) ο οικονομικός απολογισμός με μόλις ένα ψήφο παραπάνω και ενώ βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο.

Συνάδελφοι,

Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση στη γενική συνέλευση προσπάθησε να ενημερώσει εμπεριστατωμένα  τους συναδέλφους που ήταν παρόντες για την περεταίρω βαριά  επιδείνωση της κατάστασης που θα συνεχίσει να μας φέρνει η πολιτική της συγκυβέρνησης εκτελώντας, η ίδια αβίαστα  αλλά επώδυνα για τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που της διατάζουν οι τοκογλύφοι δανειστές.

Στην αντιπαράθεση που κάναμε, βασιζόμενοι σε πραγματικά γεγονότα, με τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου, αναδείξαμε την ουσιαστική απραξία τους για όλο αυτό το διάστημα, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους μέχρι σήμερα αλλά και τα σοβαρά λάθη και παραλήψεις που έκαναν.

Η προσπάθεια τους να μας ρίξουν μομφή και με μοναδικό επιχείρημα ότι «ακούγοντας μας, ακούνε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ» έδωσαν απτό δείγμα για το πως αντιμετωπίζουν τα εργασιακά προβλήματα και τα προβλήματα επιβίωσης που μας έχει δημιουργήσει η μνημονιακή λαίλαπα και φυσικά στην κρίση των συναδέλφων κατά γενική ομολογία έπεσε στο κενό.

Συνάδελφοι,     

Το Σωματείο μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να κάθεται με «σταυρωμένα χέρια» ακολουθώντας κι αυτό τις άνωθεν «επιθυμίες» και παραινέσεις που στόχο έχουν τον εφησυχασμό και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων προκειμένου να μας έχουν σε καταστολή μέχρι να μας εξοντώσουν ολοκληρωτικά.

Είναι αναγκαίο να συντονιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, να δημιουργήσουμε συμμαχίες με άλλους κλάδους εργασίας που δρουν στον δήμο μας αλλά και με ομάδες της κοινωνίας που πλήττονται κι αυτές από την ανέχεια και την εξαθλίωση της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής, για διαρκή πάλη και αγώνα διαφόρων μορφών,  ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση.

Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών για την διοίκηση του Σωματείου και η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση θα είναι παρών. Επιλέξτε συναδέλφους που θα θέσουν υποψηφιότητα και δρουν με ανιδιοτελείς σκοπούς και διαθέτουν αγωνιστικό χαρακτήρα, για τη διασφάλιση των εναπομείναντων αλλά και τη διεκδίκηση των χαμένων δικαιωμάτων μας.

Μάρτιος 2013               Ελεύθερη Αγωνιστική
                                        Έκφραση 

δημοσίευσε ...