Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αποκαταστάθηκε τουλάχιστον η αδικία της περικοπής της «υπερβάλλουσας διαφοράς»



Μετά την παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών αποκαθιστά τουλάχιστον την αδικία της περικοπής της «υπερβάλλουσας διαφοράς» στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπαίνουν στο πρόγραμμα της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας. Το υπουργείο ταυτίζεται με την άποψη που διατυπώνεται  στην αριθμ. 211/2013 πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα το έγγραφο του Υπουργείου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αναφέρει:
«Μετά τη διενέργεια μετατάξεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του α. 30 του ν. 4223/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, παρουσιάστηκε ζήτημα στον υπολογισμό των αποδοχών των υπαλλήλων στις νέες υπηρεσίες, καθώς στις αποδοχές τους στο νέο φορέα δεν υπολογίζεται και δεν καταβάλλεται η προσωπική διαφορά, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του ν. 3899/2010 και του άρθρου 3 παρ. 22 του ν. 3845/2010.
Αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει, σας γνωρίζουμε ότι η διαφορά μείωσης των αποδοχών δεν συναρτάται με την κατοχή θέσης, αλλά καταβάλλεται εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών που λάμβαναν με το προηγούμενο μισθολογικό νόμο, ανεξαρτήτως του φορέα στον οποίο υπηρετούσαν, λόγω της ένταξης τους στους βαθμούς και τα μισθολογικά κλιμάκια των βαθμών του νέου μισθολογικού νόμου (ν. 4024/2011), άποψη που διατυπώνεται στην αριθμ. 211/2013 πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού χωρικής σας αρμοδιότητας, καθώς και τα νπδδ αυτών.»

δημοσίευσε ...