Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων δήμου Βόλου κατά της γηπεδικής συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής του κ. Μπέου

ΑΣΚ/ΟΤΑ - ΜΕΤΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν χθες (21/10/2014) οι εργαζόμενοι στα φαινόμενα τρομοκρατίας και βίας της Δημοτικής Αρχής Βόλου, πραγματοποιώντας μεγάλη συγκέντρωση με πάνω από 300 εργαζομένους στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, έξω από το δημαρχείο Βόλου, με αφορμή τη χειροδικία του ταμία από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας για προσωπικό του θέμα.
Την ίδια ώρα ο κ Μπέος αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων και ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της απαξίωσης των εργαζομένων έδινε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε για να καπελώσει επικοινωνιακά τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου χωρίς επιτυχία. 
Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι αν συνεχιστεί αυτή η αυταρχική συμπεριφορά των συμβούλων της πλειοψηφίας, θα συνεχίσουν πιο έντονα τον αγώνα τους. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας «Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης» Μαργ. Πατσιαντάς καθώς και η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη και Μέλη της Γραμματείας ΜETA Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος δήλωσε ότι η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων δείχνει πραγματικά ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό. «Δεν έχουν κανένα λόγο οι εργαζόμενοι να ακούνε από τον καθένα ότι είναι κοπρίτες και κοπρόσκυλα. Είναι εργαζόμενοι με τα χίλια προβλήματα, με την έλλειψη προσωπικού και κάνουν τα μέγιστα για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της πόλης», τόνισε.
Ένας λόγος που συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι εδώ, ενάντια στο περιστατικό της χειροδικίας του ταμία, από δημοτικό σύμβουλο, είναι ότι καταγγέλλουν ότι η βία, η τρομοκρατία και τέτοιες ενέργειες, μόνο για καλό της πόλης δεν είναι, τόνισε.
Όλοι οι εργαζόμενοι έδωσαν ραντεβού για παράσταση διαμαρτυρίας στην αυριανή (22/10/2014) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 14.00 μ.μ.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν.Μαγνησίας 
Οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, σήμερα, με τη μαζική  συγκέντρωσή διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Βόλου, δώσαμε την απάντηση στην Δημοτική Αρχή για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο. Αποδείξαμε ότι δεν φοβόμαστε ούτε εκβιασμούς, ούτε απειλές. 

Συγκεντρωθήκαμε για να συμπαρασταθούμε στον συνάδελφο της οικονομικής υπηρεσίας που έπεσε θύμα χειροδικίας από τον  Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Μπέου, κ. Στεφόπουλο.
Συγκεντρωθήκαμε για να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.
Να μην επιτρέψουμε στους εξωθεσμικούς παράγοντες και παρατρεχάμενους  να διαμορφώνουν πολιτικές και να δίνουν παράνομα εντολές σε Διευθυντές, προϊστάμενους και υπαλλήλους με δεκάδες χρόνια εμπειρία, επάρκεια και εργατοώρες, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Αν τώρα, με την ενότητα και τη σθεναρή στάση μας δεν καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι με αξιοπρέπεια κάνουμε τη δουλειά μας και μόνο αυτή, και δεν είμαστε «σάκος του μποξ»  κανενός, τότε θα έρθουν και τα χειρότερα.
Απειλές, μείωση προσωπικοτήτων, προώθηση των «δικών τους παιδιών» και εσχάτως  χειροδικία, είναι το «μενού», πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο μήνες διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής.
«Κοπρίτες», «άχρηστοι», «θέλετε κλωτσιές» είναι μόνο μερικές από τις εκφράσεις του υποτιθέμενου πρώτου πολίτη της πόλης.
Ο λαός του Βόλου εξέλεξε Δημοτική Αρχή για πέντε χρόνια για να παράξει έργο. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε οτιδήποτε μας ζητήθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι νέοι δημοτικοί «άρχοντες» στην άσκηση της πολιτική τους, όπως αυτό επιβάλλει το καθήκον μας για το οποίο έχουμε ορκισθεί.
Οι πολίτες του Βόλου, ακόμη και όσοι θεωρούν προκατειλημμένα ότι έτσι αντιμετωπίζονται οι «βολεμένοι» ας γνωρίζουν ότι σήμερα παίρνει η μπάλα εμάς, αύριο έρχεται και η σειρά τους.
Εμείς ζούμε στο Βόλο δεκάδες χρόνια, δεν πέσαμε με αλεξίπτωτο.
Δεν πρόκειται να προδώσουμε ποτέ τον υπαλληλικό όρκο μας και την αγάπη για τον τόπο μας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή ν΄ αλλάξει ρότα, «να μεταφέρει τη μπάλα χαμηλά», να αντιληφθεί ότι είμαστε συνεργάτες και όχι αντίπαλοι.
Δεν είναι εδώ το γήπεδο που ξέρουν. Εδώ είναι μια μεγάλη, δημοκρατική πόλη που μας χρειάζεται  όλους. 
Από τη συνεργασία μαζί μας οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είναι οι δημότες και μετά οι ίδιοι στις μελλοντικές τους επιδιώξεις. 
Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, και να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις. 
Προκηρύσσουμε στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 22-10-2014 από τις 2.00 μ.μ. έως το τέλος του ωραρίου και καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Να μην περάσει η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι απειλές.
         O ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΑΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΜΑΓΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                  ΣΤΑΧΤΟΥ ΘΑΛΕΙΑ

δημοσίευσε ...