Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Με «Χουλιγκανική και τραμπούκικη» τακτική κατά των εργαζομένων η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου

Το ΜΕΤΑ Μαγνησίας καταδικάζει την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Βόλου Στεφόπουλο της Δημοτικής Αρχής Μπέου, κατά του εργαζομένου δημοτικού υπαλλήλου ταμία μετά από υβρεολόγιο που υπέστη ο εργαζόμενος από τον εν λόγω Δημοτικό Σύμβουλο ο οποίος παρεμπιπτόντως ελέγχεται για την ομόρρυθμη εταιρία του ότι χρωστάει στο Δήμο Βόλου ποσό άνω των 82000 ευρώ.


Επισημαίνουμε ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες τραμπουκισμοί και δηλώσεις τύπου Χ.Α. κατά εργαζομένων («οι Δημοτικοί Υπάλληλοι είναι για κλωτσιές», χτεσινή δήλωση Μπέου, η οποία οδηγεί σε τέτοιες ενέργειες σα τη σημερινή) δε θα γίνουν αποδεκτές από κανέναν δημοκράτη πολίτη του Βόλου

Καταδικάζουμε επίσης τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μπέου κατά του συνδικαλιστικού κινήματος των υπαλλήλων του Δήμου Βόλου και τη στάση του ενώ συνέβαιναν όλα αυτά στο Δημαρχείο του Βόλου, ο ίδιος αδιαφορώντας επιδεικτικά συνέχισε να δίνει συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις για το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό Βόλου και για το Ρέμο και τη ¨δωρεάν¨ συμμετοχή του στη συναυλία για το Γηροκομείου Βόλου.

Καλούμε το κύριο Μπέο

Α) Να πάρει ανοικτά θέση κατά των αξιολογήσεων των Δημοτικών Υπαλλήλων Μητσοτάκη που οδηγούνε σύμφωνα με τις Τροϊκανές απαιτήσεις στην απόλυση και μόνο, φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου και επικυρώνοντας το θεσμικά με απόφαση του Δ.Σ.

Β) Να μαζέψει τους όποιους χουλιγκάνους Δημοτικούς Συμβούλους ή «Συμβούλους» έχει στην παράταξη του καθώς και τους διασκορπισμένους διάφορους «εθελοντές» σε γραφεία των Δημοτικών Υπηρεσιών που δίνουνε εντολές σε υπαλλήλους παρανόμως , ώστε να μη ξαναδούμε φαινόμενα σα το σημερινό.

Γ) Να ζητήσει την άμεση παραίτηση του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου Στεφόπουλου.

Οι μάσκες έπεσαν για την Μνημονιακή και Αντιεργατική Παράταξη της Δημοτικής Αρχής Μπέου και το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και οι Δημοκρατικοί πολίτες του Βόλου θα μας βρούνε ενωμένους απέναντι της.


                   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ      
                         Η Γραμματεία ΜΕΤΑ Μαγνησίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Άμεση ήταν η απάντηση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας που ομόφωνα καταδικάζει την πράξη χειροδικίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στεφόπουλου (της δημοτικής αρχής του κ. Αχιλλέα Μπέου) απέναντι σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα στον ταμία, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, προκηρύσσει στάση εργασίας για την ερχόμενη Τρίτη 21 Οκτώβρη 2014, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αναφέρει:

ANAKOINΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ομόφωνα, καταδικάζουμε την πράξη χειροδικίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρ. Στεφόπουλου (της δημοτικής αρχής του κ. Αχιλλέα Μπέου), απέναντι σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα στον ταμία.

Στον ενάμισι μήνα της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά λεκτικής βίας, απειλών και εκβιασμών απέναντι στους εργαζομένους του Δήμου Βόλου, αλλά στις αήθεις επιθέσεις, σήμερα, ήρθε να προστεθεί και αυτό :

Ο κ. Χρ. Στεφόπουλος ζητώντας υπηρεσιακή εξυπηρέτηση για προσωπικούς του λόγους και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία, άρχισε να βρίζει τον υπάλληλο, τον εκβίασε και εν συνεχεία τον έπιασε για να τον χτυπήσει. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την αλληλέγγυα στάση των συναδέλφων μας.

Στην άμεση παρέμβαση δε, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγους μας, για συνάντηση με τον Δήμαρχο για το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας.

Τέτοια φαινόμενα, είτε από αιρετούς, είτε από Δημότες αρχίζουν να αυξάνονται, ανοίγοντας το δρόμο ο ίδιος ο Δήμαρχος με τις δηλώσεις απαξίωσης για τους εργαζόμενους (οι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες»).

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να καταδικάσουν ξεκάθαρα αυτά τα φαινόμενα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στηρίζοντας εμπράκτως (και όχι με λόγια) τους εργαζομένους, στις δύσκολες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που διερχόμαστε όλοι.

Παράλληλα καλούμε τους Δημότες να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα που μόνο λύση δεν δίνουν στα προβλήματα της κοινωνίας.

Συνάδελφοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τρίτη 21-10-2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου. Την ίδια ώρα συγκεντρωνόμαστε έξω από το Δημαρχείο του Βόλου.

Συνάδελφοι συμμετέχουμε όλοι δυναμικά στην στάση εργασίας.
Συγκεντρωνόμαστε έξω από το Δημαρχείο του Βόλου.
Καταγγέλλουμε όλοι μαζί την πολιτική των απειλών και των εκβιασμών.

δημοσίευσε ...