Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Προκαλεί ο κ. Μπουτάρης, στέλνει τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Ε.Δ.Θ στον Εισαγγελέα.

Σε κινήσεις τακτικής αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων προχωράει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης και στέλνει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης στον εισαγγελέα, ο οποίος τους καλεί να παρουσιαστούν αύριο 29/10/2014 στις 9.00 το πρωί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να τους γίνουν «συστάσεις για ειρηνική λύση διαφοράς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κλήση.
Για αύριο το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης είχε από την Παρασκευή 24/10/2014 προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 αντιδρώντας στην απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να συναινέσει και να επιτρέψει στους ελεγκτές επιθεωρητές να διενεργήσουν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής τους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όμως προκειμένου να καταστείλει την αντίδραση και αντίσταση των εργαζομένων σε ένα μνημονιακό μέτρο που έχει ΣΤΗΘΕΙ για να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Καιάδα της απόλυσης, να διαλύσει και να καταργήσει υπηρεσίες της προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ώρα της κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, στέλνει όλους τους εκπροσώπους τους στον εισαγγελέα για …συστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο που αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών την 1η Σεπτέμβρη, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρης, Αθηνών κ.Καμίνης και Αμαρουσίου κ.Πατούλης που εκλέχθηκε πρόσφατα και νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεκινούν μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων στις υπηρεσίες των δήμων τους, δείχνοντας το δρόμο και στους υπόλοιπους, που μαζί με αυτούς βρίσκονται στο μνημονιακό άρμα της κυβέρνησης και υλοποιούν τις δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί τους δανειστές.
Ούτε φυσικά είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και των συνδικαλιστικών ελευθεριών και βέβαια ο κ. Μπουτάρης ενεργεί ως «αβανταδόρος» των σχεδιασμών της κυβέρνησης και τοποτηρητής του «νόμος και τάξη».
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεχίσουν την καθολική ΑΝΥΠΑΚΟΗ που έχουν δείξει μέχρι τώρα αποτρέποντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με απεργία – αποχή διαρκείας από κάθε εργασία που έχει σχέση με τη διαδικασία της «αξιολόγησης» με υποχρεωτική ποσόστωση και του ΣΤΗΜΕΝΟΥ επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων σε βάθος εικοσαετίας, υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση που πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ισχύει μέχρι το τέλος του 2014.
Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα.
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.
28/10/2014
ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ
Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...