Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: η κυβέρνηση ηθικός αυτουργός των χιλιάδων αυτοκτονιών, συνεχίζει το καταστροφικό έργο της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας, όπως και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αυτόχειρα.

Η αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών.

      Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του Σχολικού Φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη.

Κι’ όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατόπιν εισήγησης της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει ένα λεωφορείο και να μεταφέρει στην Πάτρα όσους Σχολικούς Φύλακες θέλουν να παραβρεθούν στην κηδεία και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του πρώην συναδέλφου μας.

Το Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, 3 Νοεμβρίου 2014, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...