Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΚ-ΟΤΑ Αθήνας: ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ λειτουργεί ως εκπρόσωπος Δημάρχου

Με την παρακάτω ανακοίνωση η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚ-ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Αθηναίων κάνουν γνωστό το ρόλο του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Βασίλη Πολυμερόπουλου που είναι και μέλος στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.

Η προσπάθεια του επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ να φιμώσει τη φωνή της ΑΣΚ-ΟΤΑ Αθήνας αποκλείοντας τα εκλεγμένα μέλη της στο Δ.Σ του Συλλόγου από τις συγκεντρώσεις εργαζομένων, καθώς και η επίρριψη ευθυνών για την απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου από την Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη, στους εργαζόμενους, έρχεται να επιβεβαιώσει τον εμποτισμό του στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, συμπέρασμα που βγαίνει και από τις φιλομνημονιακές του αντιλήψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει, για καλά και κακά μνημονιακά μέτρα.

 Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ στηρίζει την αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων – μελών της στην ΑΣΚ-ΟΤΑ Αθήνας και από κοινού μαζί με τους εργαζόμενους συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν ή την στηρίζουν και είναι οι υπεύθυνοι για τις απολύσεις εργαζομένων, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις φίμωσης και αποκλεισμού που ταυτίζονται με τις τακτικές της αυταρχικής συγκυβέρνησης δεν θα περάσουν.
 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚ-ΟΤΑ ΑΘΗΝΑΣ / 4-11-2014

Κατευθύνσεις & προσανατολισμοί του σωματείου ΣΕΔΑ

Στη συγκέντρωση που έγινε στο φυτώριο Γουδί, με πρωτοβουλία του ΣΕΔΑ ενημέρωση έκαναν ο Πρόεδρος κ. Πολυμερόπουλος & τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ Δελάκης & Νιάγκος. Ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ με την πρόφαση «ότι η ενημέρωση γινόταν από το προεδρείο του ΣΕΔΑ» δεν άφησε να πάρει το λόγο εκλεγμένη εκπρόσωπος της ΑΣΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΑ παραβιάζοντας το καταστατικό του ΣΕΔΑ και στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές!

Δυστυχώς, η ενημέρωση που έκανε στους εργαζομένους ήταν εξ «απαλών ονύχων»!

Περιορίστηκε απλά σε αναφορά στην συνάντηση με τον Γενικό αποκρύπτοντας σκόπιμα την απαξιωτική συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα προς τους εργαζόμενους του Δήμου ο οποίος και μας σύστησε «να παροτρύνουμε τους συναδέλφους μας να δουλεύουμε παραπάνω από 2,5 ώρες την ημέρα για να διασφαλίσουμε την δουλειά μας » καθώς και ότι «οι συνάδελφοι παίρνουν τα εργαλεία της υπηρεσίας στο σπίτι τους».

Όσο για την επερχόμενη πρώτη ιδιωτικοποίηση δημοτικής υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων (φύλακες δημοτικών κτιρίων) και την αντικατάσταση της με ιδιωτική εταιρεία security έγινε απλώς και μόνο αναφορά χωρίς να τονιστεί η κρισιμότητα της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής (κερκόπορτα για τις ιδιωτικοποιήσεις του δήμου της Αθήνας).

Κατηγόρησε ανοιχτά τους συναδέλφους εργαζόμενους στις προμήθειες «ότι το κωλοβαράνε» γι΄ αυτό δεν υπάρχουν εργαλεία στη Δ/νση Πρασίνου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ !!! λειτούργησε ως εκπρόσωπος, τουλάχιστον, του δημάρχου κατηγορώντας συναδέλφους σε άλλες υπηρεσίες, για την κατάντια του Δήμου!

Μετά απ΄ όλα αυτά προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα:

-Γιατί ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ απαγορεύει σε εκλεγμένα μέλη του προεδρείου του ΣΕΔΑ να πάρουν λόγο;

-Αν ο πρόεδρος του μεγαλυτέρου σωματείου του δήμου κατηγορεί ανοιχτά συναδέλφους εργαζόμενους ότι αυτοί ΦΤΑΙΝΕ και όχι ο δήμαρχος για την κατάσταση που επικρατεί στο πράσινο …τι άλλο μπορεί μετά από αυτή την τοποθέτηση να ισχυριστεί ο κ. Καμίνης για να ιδιωτικοποιήσει δομές και υπηρεσίες;

Συνάδελφοι, όταν τα εργασιακά δικαιώματα μας βάλλονται όταν οι ιδιωτικοποιήσεις και η διάλυση του δημοσίου τομέα είναι στους σχεδιασμούς του Κυβερνητικού Επιτελείου όταν το «παιχνίδι» των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Δήμων έχει μεταφερθεί από την Κεντρική διοίκηση στους μνημονιακούς δημάρχους (βλέπε Πατούλη που ψήφισε ιδιωτικοποιήσεις σε 3 τομείς του δήμου (οδοκαθαρισμό, φύλαξη δημοτικών κτιρίων και καθαριότητα).

Η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός του Σωματείου θα έπρεπε να είναι η προστασία των εργαζομένων και όχι η δημόσια διαπόμπευση και ο εξευτελισμός τους!

δημοσίευσε ...