Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Με ενότητα κι αγώνα απαντάμε στον κανιβαλισμό που επιχειρεί να επιβάλει η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας


Οι εργαζόμενοι στη δημοτική κοινωφελής επιχείρηση της Αγίας Βαρβάρας (ΔΗΚΕΑΒ), που εργάζονται στις κοινωνικές δομές (Παιδικούς Σταθμούς, Βοήθεια Στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΚΑΠΗ), συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι, εισπράττοντας μόνο την …«κατανόηση» και την …«λύπη» της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας που διοικεί τον Δήμο.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΑΒ με τη συλλογή υπογραφών από συναδέλφους τους αλλά και από δημότες της Αγίας Βαρβάρας που είναι ωφελούμενοι των υπηρεσιών των κοινωνικών δομών, επέβαλαν να συζητηθεί το θέμα τους στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 29 Οκτώβρη. Η συζήτηση του θέματος ήταν και ομόφωνο αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Η διαδικασία της συνεδρίασης στιγματίστηκε από την αυταρχικότητα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Βαρβάρας κ. Σαρόπουλου, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος, εκτός του ότι ήθελε να αποβάλει «όλους» τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, παραποίησε και τα πεπραγμένα της συνεδρίασης στην υπ.αριθμ 136 απόφαση δημοτικού Συμβουλίου που εξέδωσε. Επίσης προκλητικά έκδηλη στη συνεδρίαση ήταν η ατολμία και η απάθεια των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής του κ. Καπλάνη οι οποίοι περιορίστηκαν μόνο στο να … «συμπάσχουν» με τους εργαζόμενους και όχι στο να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Χωρίς καμία δέσμευση από την Δημοτική Αρχή, παρά μόνο σκόπιμων διαρροών, που σκοπό έχουν να εφησυχάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τον αγώνα διεκδίκησης που έχουν ξεκινήσει, συνεχίζουν να παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτοι.
Η Δημοτική Αρχή Αγ. Βαρβάρας όσο κι αν επικοινωνιακά αποποιείται των ευθυνών της και κρύβεται πίσω από την κρίση και την μνημονιακή πολιτική, καταδεικνύοντας τα ως μοναδικούς τους υπεύθυνους, είναι εξίσου συνένοχη γιατί με τη διαχειριστική στάση της υλοποιεί και στηρίζει της κυβερνητικές επιλογές.
Ακολουθώντας τις τακτικές της κυβέρνησης, ο δήμαρχος κ. Καπλάνης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας μέσα από την απόφαση που έλαβαν χρησιμοποιούν σαν εργαλείο τον κοινωνικό αυτοματισμό. Επιχειρούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, κατατάσσοντας τους σε διαφορετικές ταχύτητες και απειλώντας ότι η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΑΒ διακυβεύει την μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων του Δήμου.
Αποκρύπτουν όμως την αλήθεια ότι η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του δήμου απειλείται από το δανεισμό και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δήμου στην Τράπεζα Πειραιώς.
Εχθές μόλις, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κοινωνία θρήνησε άλλο ένα θύμα αυτοχειρίας, τον 62χρονο συνάδελφο Σχολικό Φύλακα από την Πάτρα, που προστέθηκε στον μακρύ πλέον κατάλογο των θυμάτων της ανάλγητης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν θέλουμε άλλα θύματα, φτάνει πια η εξαθλίωση.
Η συναδέλφισα Μαρία που μίλησε με την ψυχή της και γεμάτη αξιοπρέπεια στο δημοτικό συμβούλιο περιέγραψε με ξεκάθαρο τρόπο την φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνει πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ξεχωριστά προβλήματα και ιδιαίτερες λύσεις δεν υπάρχουν, τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η πολυδιάσπαση των εργαζομένων και ο κατακερματισμός των αγώνων λειτουργούν ευεργετικά για την κυβέρνηση και την υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει στους δανειστές.
Ενιαίος αγώνας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας και η ταξική αντεπίθεση για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων που βίαια και αυταρχικά μας στέρησαν, για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν και που θέλουν υπό την απειλή της ανεργίας φτωχοποιημένους εργαζόμενους και χωρίς δικαιώματα, μπορεί να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα.
Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να συμμετάσχουν στην Στάση Εργασίας που αποφάσισε το Σωματείο, την Τρίτη 5 Νοέμβρη 2014, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων μας της ΔΗΚΕΑΒ που διεκδικούν αυτά που τώρα μπορεί να μας φαίνονται αυτονόητα αλλά αύριο θα είναι και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους ζητούμενα, την σταθερή πληρωμή της μισθοδοσίας. Μας αφορά όλους.
Με ενότητα – αλληλεγγύη και αγώνα απαντάμε στην προσπάθεια διάσπασης και επιβολής κανιβαλισμού μεταξύ εργαζομένων που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας να δεσμευτεί άμεσα για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην ΔΗΚΕΑΒ και την σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων, μόνιμων, αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δήμου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
4/11/2014
Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση
Η ανακοίνωση - καταγγελία των απλήρωτων εργαζομένων ΕΔΩ

δημοσίευσε ...